Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4472

Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale

Piwo o ekstrakcie 12% wag i alko 4,7% obj.
    Barwa bursztynowa nieprzezroczysta. Po nalaniu zapach i piana obiecujące, da się wyczuć nuty miodowo-owocowe i biszkopt, piana kremowa gęsta, utrzymuje się dość długo, po czym opada do obrączki, natomiast szkła piwo słabo się trzyma.
    Początkowo wrażenia smakowe średnie, wydaje się, że przewaga deklarowanych nut od słodów palonych i kapka za wiele chmielu jak na wyspiarskie real ale nieco przeszkadzają, ale dla mnie gorszym elementem są akcenty drożdżowe. Z czasem jednak po lekkim ogrzaniu piwo zaczyna się składać do kupy, choć - jak to często bywa przy polskich produkcjach - równowaga została zakłócona na rzecz chmielu. Wyspiarskie piwa tego typu są znacznie bardziej gładkie.
    Można powiedzieć: pierwsze koty za płoty, choć jest to drugie piwo uwarzone pod szyldem debiutującego browaru.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Jeśli dobrze kojarzę to pierwsze było coś mocno chmielone (polish IPA lub IPL), a drugie to belgian blond. Brałem z browaru drugie, więc jestem tego pewien. Trzecie maiło być coś znów z chmielem.

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      Pierwsze było polish pale ale.
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4472

O. K. Pomyliłem się chyba. To jest trzecia warka. Jak dla mnie pomiędzy trójką plus i czwórką minus.

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      Dla mnie jest bez wyrazu. Slodkawe i nijakie.
Przetwarzanie...
X