Amber, Po Godzinach - Koźlak Dubeltowy z czeremchą

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23925

Amber, Po Godzinach - Koźlak Dubeltowy z czeremchą

Wczorajsza premiera z browaru Amber. Doppelbock koźlak dubeltowy z czeremchą. 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce krzewu zwanego także smrodynią smrodu nie ma, za to fajnie wkomponowano jej smaki w treściwego podwójnego koźlaka. Dodała nieco koloru i nieco winno-owocowego klimatu.

Osobiście zapuszkowany blogerem Tomkiem w browarze Amber.

Click image for larger version  Name:	image_90846.jpg Views:	5 Size:	33,6 KB ID:	2328322
    Attached Files
    Last edited by ART; 2022-10-01, 14:51.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • zasada
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 232

Dostępność, dystrybucja i inne takie?
    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23925

W sumie była to przedpremiera w przyszłym tygodniu ma być normalny rozlew, piwo dostępne w chętnych do współpracy sklepach i sieciach. Mail do browaru z okresleniem regionu powinien dać dobre efekty.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zasada
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        🥛🥛🥛
        • 2007.05
        • 232

No właśnie doczytałem: https://polskieminibrowary.pl/2022/1...rowarze-amber/
        Każde zwierzę koi dotyk
        Blaszony

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23925

No to jeszcze fotka
          Attached Files

Comment

• darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12557

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            Doppelbock koźlak dubeltowy z czeremchą. 18,1 blg. 7 % alc.
            Parametry dokładnie te same co ich Koźlak ("krotoszyński")

Jak głosi napis na ecie "warzone zgodnie z recepturą browaru Krotoszyn" 18,1% ekstr.. 7,8% alk. Czyli koźlak dubeltowy. Pasteryzowane, filtrowane Aromat - słodowy, zdecydowana przewaga karmelu i melasy, słodko. Trochę podpalanych niuansów Piana - zdecydowanie wysoka, kremowa, zwarta, średnia trwałość,

Który jest gładkim, dość słodkim mocnym ciemnym piwem podobnym nieco to leciutkiego porteru niż klasycznego koźlaka.
            W wypadku tego piwa czeremcha rzeczywiście przełamuje je swoją owocową, kwaskowo-cierpkawą nutą (nie jest zbyt silna i słodycz podpieczonego karmelu jest nadal wyraźna).

Jako koźlak nie do końca w stylu. Według mnie to taki porter niemiecki (był i bywa warzony, historyczna i lżejsza wersja od bałtyckiego) Pije się natomiast gładko i w sumie przyjemnie.
            Ale żeby kilka szklanic jak Docent? Blogerzy korzystali z gościnności Też bym skorzystał

Comment

• Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

Prostak jestem, więc czeremchy za bardzo nie wymlaskałem. Piwo do wypicia, zwłaszcza w fotelu w sobotni wieczór.
              Nie pomyślałem, aby zrobić degustację symultaniczną ze "zwykłym" doppelbockiem z Ambera. Może wtedy jakaś czeremcha czy inne coś...?

Comment

Przetwarzanie...
              X