Browar Jana, Paolo Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Browar Jana, Paolo Pils

Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego pilsa idealności to jak szukać graala...

W aromacie brak jakichś wyraźnych wad, choć demesik delikatny, akceptowalny. Aromat zbożowy, słodki z nutą (delikatną) chmielu. Bardzo poprawnie. W smaku już jednak jakby nie do końca w styl. Słodowa nuta mam wrażenie zbyt wyraźna nad chmielową. Goryczka jest dość niska, za niska (na rynek HoReCa w punkt). Niemniej piwo nie jest słodkie. Mam jednak wrażenie, że zbyt wczesne (klarowność na -). Brakuje mu dłuższego leżaka. Do pizzy w sam raz. Nie do ciumkania, tylko do popijania piwa. Tylka ta cena...
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-02-27, 11:11. Powód: literówki

Related Topics

Collapse

• Javox
    Browar Jana, Queen Of New Zealand
    Javox
    Sour New England
    Ekstrakt 12,5*, alko 5,2%

Piana - na dłużej prawie pełna warstewka.
    Lacing - niewiele.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
    Aromat - lekki kwasek owocowy (cytrusowy).
    Smak - słodkawe, lekko kwaskowe, bez...
    2023-06-30, 13:23
  • yavo
    Włochy, Mediolan, Via Paolo Sarpi 27, Sarpi Revolution Pub
    yavo
    Miejscówka w Chinatown, wszystkie piwa za 6€ za 0.4l - IPA, Session IPA, pilsnery, hellesy, rosy które okazały się być bockiem.

...
    2023-05-13, 19:05
  • telek
    Kołobrzeg, bulwar Jana Szymańskiego 6, Ryby Rewiński
    telek
    Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
    W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).
    2022-06-27, 16:03
  • dadek
    Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
    dadek
    Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
    2022-04-08, 01:05
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...