Świętochłowice
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Piana - niezbyt okazała, niezbyt trwała, niewiele zostaje
Piana - brudna cytryna, wyraźnie zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, lekko musuje
Smak - chmielowo łagodnie, owoce muśnięte słodyczą, chyba najbardziej to liczi, słodko-kwaskowe śliwy, znikomy cytrus. Miękkie nuty owsiane, kokos, lekka goryczka. Chmielu mimo wszystko dużo bo jest pikantność, ale oprócz tego mimo to wydaje się, że jest dość stonowany
Treściwość - minimalnie wyższa pełnia
Piłem też ich wersję Polish Hazy IPA Zula&Vermelho Edition
Tam chmiel dał chyba nieco żywszy efekt. Mimo, że tu jest mniej wyraziście, to ta kombinacja chmieli jest ciekawa, trochę trudna do zdefiniowania.
Poza tym mam te same uwagi. Przyzwoite, można spróbować.
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Piana - niezbyt okazała, niezbyt trwała, niewiele zostaje
Piana - brudna cytryna, wyraźnie zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, lekko musuje
Smak - chmielowo łagodnie, owoce muśnięte słodyczą, chyba najbardziej to liczi, słodko-kwaskowe śliwy, znikomy cytrus. Miękkie nuty owsiane, kokos, lekka goryczka. Chmielu mimo wszystko dużo bo jest pikantność, ale oprócz tego mimo to wydaje się, że jest dość stonowany
Treściwość - minimalnie wyższa pełnia
Piłem też ich wersję Polish Hazy IPA Zula&Vermelho Edition
Tam chmiel dał chyba nieco żywszy efekt. Mimo, że tu jest mniej wyraziście, to ta kombinacja chmieli jest ciekawa, trochę trudna do zdefiniowania.
Poza tym mam te same uwagi. Przyzwoite, można spróbować.