Łańcut, Dziki Rye

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19270

    Łańcut, Dziki Rye

    Ekstrakt 12 blg, alk. 4,5% obj., goryczka 4/10.

    Widząc na półce obawiałem się, że będzie to kwas, ale nazwa nawiązuje do ryja świńskiego, a raczej dziczego i tenże jest przedstawiony na etykiecie.
    Piwo niby w stylu APA, ale z zasypem także pszenno-żytnim oraz skórkami pomarańczy i grejfruta. Mętne, a jakże...

    Rześkie, z grejfrutową ostrością, pszeniczną kwasowością i nie przesadzoną chmielowością. Fajne, letnie piwo.
  • kentaki
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 452

    #2
    Dla mnie trochę za szorstkie, spodziewałem się innego efektu po takim chmieleniu.

    Comment


    • e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      No jest, ale przez to wybija się wśród podobnych piw. Brakowało mi ostatnio czegoś żytniego.
Przetwarzanie...
X