?, {Dziki Wschód] Samotny Jeździec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

?, {Dziki Wschód] Samotny Jeździec

Tak mi smakował pilsik Spirifera na Chmielakach, że postanowiłem sięgnąć po coś co nie kupowałem od dawna - kraftowego pilsa. Na pierwszy ogień poszło Rześkie z Jana, ale było tak słabe, że nawet nie chciało mi się nic pisać.

Parametry 11 blg, 4,5 % alk. piwo bezglutenowe.

Piwo jest lekko zamglone, ale trzyma poziom. Mimo nie za wysokiego nasycenia jest rześkie, choć chcmielowości mu brakuje. Właściwie można powiedzieć, że jej nie czuć. Wyraźnie słodowe nuty, ciasteczkowe wręcz. Lekka wytrawność na finiszu. Pijalne.
    Jakby było z kija to byłoby dobre. Tak mam wrażenie, że nie wiem jaki efekt chciał osiągnąć piwowar. Piwo dla wszystkich? Mimo, że dla wybranych!
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-08-27, 16:54.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 09:17
  • Prusak
    Dziki Wschód, Lubel
    Prusak
    Piwo na Zuli plus eksperymentalny chmiel od PIłata. Wypuścili pod tą nazwą też pilsa, tu zaś nie zdeklarowali się co do stylu, choć parametry bardzo lekkie 10 % E i A. 4%. Natomiast koło pilsa to nawet nie stało. Zapach bucha od razu pomarańcżą i cytrusami. Kolorek bardzo jasny, piany...
    2024-01-28, 00:51
  • e-prezes
    ?, [Dziki Wschód] Orła cień
    e-prezes
    Z etykiety: Nitro Choco Hazel Nut Brownie Stout. 18 blg, 5% alk.

Muszę stanowczo zaprotestować! To jest coś jak ten Bojan Karibski. Komuś chyba się proporcje pomyliły... Nawet po rozcieńczeniu innym neutralnym piwem jest tak słodkie jak Magnus Jagiełły i walący sztucznym aromatem....
    2024-01-20, 18:11
  • Javox
    ReCraft, [Dziki Wschód] TJMMNW
    Javox
    Pils o ekstrakcie 11* i alko 4.5%
    Chmiele: Marynka, Sybilla, Puławski.

Nazwa piwa nawiązuje do klimatów zakładów bukmacherskich w piłce nożnej ( Ty, jeden mecz mi nie wszedł ). Football Pils Lublin.

Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz...
    2023-12-04, 19:33
  • ART
    Lubrow, & [Dziki wschód] Bękart Pawłowa
    ART
    Session West Coast Ipa. 5,3 alc
    Jeszcze Polish hopsy się załapały jako dostawca

Z wajchy do butelki nabyte w opolskim Czyste i Złote.

Wygląda, pachnie i smakuje dobrze. Użyto polskich chmieli o nazwie roboczej hbchgw 'płotowy'. No i wyszło dobrze.
    ...
    2022-12-02, 18:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...