Cold IPA czyli dolna fermentacja. Tutaj jako NZ Black Cold IPA Nowozelandzkie chmiele: Nelson Sauvin, Moutere (krzyżówka na bazie Saaza), Nectaron.
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Aromat - wyraźny chmiel z dominującą żywicznością, owoce mocno w tle, od słodu tony palone
Piana - w miarę wysoka, zwarta, nietrwała
Barwa - bardzo ciemno brązowy, właściwie smolisty, trochę brunatnego zmętnienia (wyraźnego)
Wysycenie - wyższe, szczypiące
Smak - sporo chmielu (piecze) z żywicznością, ciut owocowego albedo, od słodu tony palone, ale też trochę takich bardziej miękkich akcentów z odrobiną czekolady. Goryczka wyraźna, chmielowa, na finiszu dodatkowo palona
Treściwość - solidniejsza pełnia
Wyraźne w odbiorze, zachowuje dobrą pijalność, choć zbyt mocno piecze ten chmiel. Fajne, udane
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Aromat - wyraźny chmiel z dominującą żywicznością, owoce mocno w tle, od słodu tony palone
Piana - w miarę wysoka, zwarta, nietrwała
Barwa - bardzo ciemno brązowy, właściwie smolisty, trochę brunatnego zmętnienia (wyraźnego)
Wysycenie - wyższe, szczypiące
Smak - sporo chmielu (piecze) z żywicznością, ciut owocowego albedo, od słodu tony palone, ale też trochę takich bardziej miękkich akcentów z odrobiną czekolady. Goryczka wyraźna, chmielowa, na finiszu dodatkowo palona
Treściwość - solidniejsza pełnia
Wyraźne w odbiorze, zachowuje dobrą pijalność, choć zbyt mocno piecze ten chmiel. Fajne, udane