Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne, powiem szczerze. Mam sentyment do tego browaru. Za czasów studiów, z kolegami wypijaliśmy hektolitry dawnego Sudeckiego w zielonej puszce. Jeżeli ktoś lubi metaliczne posmaki (mi one nie przeszkadzają), to to piwo jest na pewno do spróbowania. Może ten mocny metal ma nawiązywać do zbroi rycerskich? Nie wiem. W dobie bezsmakowych koncerniaków, to piwo, na pewno się wyróżnia, czy na plus? To pozostawiam do osobistych przemyśleń. Chętnie przeczytam opinię innych, Dino jest praktycznie wszędzie, kupcie, oceńcie.
Głubczyce, Rycerskie jasne pełne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziSmak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne, powiem szczerze. Mam sentyment do tego browaru. Za czasów studiów, z kolegami wypijaliśmy hektolitry dawnego Sudeckiego w zielonej puszce. Jeżeli ktoś lubi metaliczne posmaki (mi one nie przeszkadzają), to to piwo jest na pewno do spróbowania. Może ten mocny metal ma nawiązywać do zbroi rycerskich? Nie wiem.Last edited by SupeR_PiwosZ; 2024-01-06, 11:43.
Comment
-
-
Zło w czystej postaci
Zawartość alko 5.6%
Piana - spora, puchata.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - kwaśny słód głubczycki.
Smak - słodkawe, dziwnie smakujące owoce lagerowe, kukurydza, mała goryczka trawiasta.
Puszka nie od razu zdradza kto jest producentem. Łatwo się nabrać na nowość.
Comment
-
Comment