Dziki Wschód, Lubel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Dziki Wschód, Lubel

Piwo na Zuli plus eksperymentalny chmiel od PIłata. Wypuścili pod tą nazwą też pilsa, tu zaś nie zdeklarowali się co do stylu, choć parametry bardzo lekkie 10 % E i A. 4%. Natomiast koło pilsa to nawet nie stało. Zapach bucha od razu pomarańcżą i cytrusami. Kolorek bardzo jasny, piany właściwie zero, Wyrazista goryczka zmieszana z nutami cytrusowymi, może lekko iglastymi. Gdybym nie wiedział, co piję, pewnie stwierdziłbym, że to zapewne jakaś APA,
    W sumie bardzo mieszane wrażenia

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 09:17
  • e-prezes
    ?, [Dziki Wschód] Orła cień
    e-prezes
    Z etykiety: Nitro Choco Hazel Nut Brownie Stout. 18 blg, 5% alk.

Muszę stanowczo zaprotestować! To jest coś jak ten Bojan Karibski. Komuś chyba się proporcje pomyliły... Nawet po rozcieńczeniu innym neutralnym piwem jest tak słodkie jak Magnus Jagiełły i walący sztucznym aromatem....
    2024-01-20, 18:11
  • Javox
    ReCraft, [Dziki Wschód] TJMMNW
    Javox
    Pils o ekstrakcie 11* i alko 4.5%
    Chmiele: Marynka, Sybilla, Puławski.

Nazwa piwa nawiązuje do klimatów zakładów bukmacherskich w piłce nożnej ( Ty, jeden mecz mi nie wszedł ). Football Pils Lublin.

Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz...
    2023-12-04, 19:33
  • ART
    Lubrow, & [Dziki wschód] Bękart Pawłowa
    ART
    Session West Coast Ipa. 5,3 alc
    Jeszcze Polish hopsy się załapały jako dostawca

Z wajchy do butelki nabyte w opolskim Czyste i Złote.

Wygląda, pachnie i smakuje dobrze. Użyto polskich chmieli o nazwie roboczej hbchgw 'płotowy'. No i wyszło dobrze.
    ...
    2022-12-02, 18:41
  • darekd
    Maryensztadt, [Dziki Wschód & Clock] W samo południe
    darekd
    Dolnofermentacyjna dziesiątka, polsko-czeska kooperacja ze znanym czeskim kraftowcem, przy użyciu polskich i czeskich chmieli - Marynka, Most (ciekawy czeski nowy chmiel), Zula, Książęcy

10 % ekstr
    4 % alk.

Aromat - chmiel, oryginalny dominuje, ale nie jest przesadnie...
    2021-11-25, 01:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...