Wyszukiwarka nie znalazła, ja tego piwa tu nie pamiętam ale ostatni raz byłem w tym browarze w 2011 roku. Więc może nowość, na pewno dla mnie.
Podany tylko alkohol 8%, czyli może to być nawet 19°Blg . Obsługa się nie orientuje...
Barwa matowo-złota, piwo lekko zmętnione.
Piana wysoka na 2 cm, gęsta i równomierna, zostawia trochę "firanki" na szkle.
Zapach lekkiej kanalizy z masłem + wyraźna żywica.
W smaku dość ostre. Dominują chmiele w stylu AIPA początków piwnej rewolucji, osadzając mocną goryczkę na podniebieniu. Do tego nuty grejfrutowo-mirabelkowe, dość solidna baza żywiczno-słodowa,. Jeśli ktoś chciałby powspominać takie piwa jak Atak Chmielu czy Konstancin AIPA sprzed 12-13 lat to jest to dobry odnośnik, wypiłem z sentymentem choć piwo dość ciężkie.
Podane w firmowym szejkerze, brak podkładki.
Cena 22 zł/0,5 l.
Pite na miejscu w browarze 3.04.2024.
Podany tylko alkohol 8%, czyli może to być nawet 19°Blg . Obsługa się nie orientuje...
Barwa matowo-złota, piwo lekko zmętnione.
Piana wysoka na 2 cm, gęsta i równomierna, zostawia trochę "firanki" na szkle.
Zapach lekkiej kanalizy z masłem + wyraźna żywica.
W smaku dość ostre. Dominują chmiele w stylu AIPA początków piwnej rewolucji, osadzając mocną goryczkę na podniebieniu. Do tego nuty grejfrutowo-mirabelkowe, dość solidna baza żywiczno-słodowa,. Jeśli ktoś chciałby powspominać takie piwa jak Atak Chmielu czy Konstancin AIPA sprzed 12-13 lat to jest to dobry odnośnik, wypiłem z sentymentem choć piwo dość ciężkie.
Podane w firmowym szejkerze, brak podkładki.
Cena 22 zł/0,5 l.
Pite na miejscu w browarze 3.04.2024.
Comment