???, [Dziki Wschód] Flauta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19270

???, [Dziki Wschód] Flauta

Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać, ale... czasem i takie świeżaki potrafią zaimponować. Dlatego chciałem wiedzieć czy warto czekać.

Parametry to 24 blg, 10,5% alk. zgrabnie zapakowane w butelkę 500 ml. Może w ciut za dużą objętość, ale dobrych rzeczy nigdy dość

Piwo jest dość gęste (w sumie to ponad 20 blg), ciemne jak noc na zachmurzonym morzu i esencjonalne. Jest tu i gorzka czekalada, łagodzona słodyczą mlecznej czekolady (chyba jej nie było - laktozy - ale jest kontra słodyczy) i gdzieś w tle łagodna nuta chmielu (na to by ją wydobyć pewnie trzeba poczekać). Na razie jest deserowo i tu dysonans, bo te 500 ml jest aż nadto. Nazwa "Flauta" akuratnie tu pasuje, bo jest to stonowane piwo w stylu imperial baltic porter i ma się wrażenie, że nic tu się nie dzieje. Jest to co winno być, ale brakuje mi tu tego wykończenia niczym pazura. Cóż... poczekamy, może się jeszcze objawi po tej flaucie
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19270

Nie załączyło zdjęcia.... Click image for larger version

Name:	flauta.jpg
Views:	37
Size:	25,0 KB
ID:	2339865

Comment

Przetwarzanie...