Black IPA na chmielu Sabro,
Oprócz słodu jęczmiennego jest też żytni pszeniczny.
Ekstr. 16%, Alk. 7%
Aromat – początkowo trochę palony słód, potem już wyraźniej chmiel – kokos, trudno identyfikowalne owoce
Piana – wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
Barwa – bardzo ciemny brąz, pod światło mahoń, prawie klarowne (info, że niefiltrowane)
Wysycenie – umiarkowane, musujące, pod koniec nieco go brakowało
Smak – kremowa baza, kokos, jest trochę słodyczy, nieco żywiczności, jeszcze mniej owoców, palony finisz ożywia trochę piwo
Treściwość – wysoka
Ta baza kremowa-kokosowa minimalnie mdława (jak dla mnie), ale w sumie dość oryginalna.
Sabro wydaje się dobrym pomysłem na czarną ipę, ale jednak przydałoby się więcej rześkości. Poprawne.
Oprócz słodu jęczmiennego jest też żytni pszeniczny.
Ekstr. 16%, Alk. 7%
Aromat – początkowo trochę palony słód, potem już wyraźniej chmiel – kokos, trudno identyfikowalne owoce
Piana – wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
Barwa – bardzo ciemny brąz, pod światło mahoń, prawie klarowne (info, że niefiltrowane)
Wysycenie – umiarkowane, musujące, pod koniec nieco go brakowało
Smak – kremowa baza, kokos, jest trochę słodyczy, nieco żywiczności, jeszcze mniej owoców, palony finisz ożywia trochę piwo
Treściwość – wysoka
Ta baza kremowa-kokosowa minimalnie mdława (jak dla mnie), ale w sumie dość oryginalna.
Sabro wydaje się dobrym pomysłem na czarną ipę, ale jednak przydałoby się więcej rześkości. Poprawne.