Jędrzejów, Argus Lager

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

Jędrzejów, Argus Lager

Kod LB (Jędrzejów)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
    Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa zbożowość.

Słabe lub bardzo słabe
    Attached Files
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 676

To są te wynalazki Van Pura, gdzie z ekstraktu 10,1% robią piwo 6%. Nie wiem czemu to ma służyć. Niedobre to i puste. W Biedronce też są te cuda. Co ciekawe, w Aldi jest odpowiednik, co ma 5,5% alkoholu z 10,1%. Też niedobry, ale chyba marginalnie lepszy. Zrobić z tego coś a'la pils, co ma np. 4,8% alkoholu (na wzór np. dawnego Kenigera), lub nawet mniej i na pewno byłoby lepsze.
    Last edited by AaLeX; 2024-08-02, 15:19.

Comment

• AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 676

Muszę przyznać, że dziś kupiłem i jestem mega pozytywnie zaskoczony. (Mimo mojej wcześniej opinii, która bazowała na moich wcześniejszych doświadczeniach). Przede wszystkim piana - bardzo obfita i trwała. Lacing na wysokim poziomie. Zapach metaliczno-zbożony. Barwa złota, klarowna. Smak? Tu największe zaskoczenie. Dość wyraźna goryczka, w tle delikatne nuty metaliczne. Piwo jest świeże. Data do 08.11.2025r. Polecam spróbować te partię, bo czasami nawet marketowym piwem można się pozytywnie zaskoczyć. Nadal uważam, że niepotrzebnie piwo ma taki woltaż. Ale w dobie bezsmakowych koncerniaków, warto wybrać to.

Comment

Przetwarzanie...
      X