Browar Otwocki, Otwocki Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Browar Otwocki, Otwocki Pils

Niestety, brak danych.
    Barwa jasnożółta, piwo niemal idealnie klarowne.
    W zapachu słód i chmielowe nuty ziołowo-piołunowe, oba rejestry w równowadze.
    Piana początkowo wysoka, półkremowa, gęsta, opada do więcej niż obrączki (w piwie nalanym do peta i przywiezionym do domu piana była znacznie słabsza).
    Wysycenie średnie do wysokiego.
    W smaku wyraźnie na plan pierwszy wybija się wyraźna, czysta goryczka, trochę brakuje mi tu jakiejś chlebowości, a i akcent słodowy został zdominowany przez goryczkę. Stawiam na polskie chmiele.
    Dla miłośników goryczkowych piw jest O.K., ja bym też nie narzekał, niemniej jednak przydałoby się więcej równowagi jeśli chodzi o kubki smakowe.
    Ale w sumie wrażenia pozytywne.

Sorry, zerknąłem teraz na fb browaru i dane są; E, 11,5 % Blg, 4, 7 % alk.

Click image for larger version  Name:	20240919_180559.jpg Views:	0 Size:	21,2 KB ID:	2342116
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2024-09-20, 14:23.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19294

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    (...) w piwie nalanym do peta i przywiezionym do domu (...)
    Gdzie zakupione?

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4508

Pite w Quba Pub w Otwocku (fotka), gdzie na kranie mają także ich NEIPę i trzy "sztosy"' w butelkach, a zakupione w petach w Outlecie Piwnym w Radości (a właściwie w MIedzeszynie). Sklep ma, jak widzę, swój wątek na forum.

Comment

• e-prezes
        e-prezes commented
        Editing a comment
        Podjadę... THX!
        Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2024-09-20, 16:32.

Related Topics

Collapse

• pietrus96
      Osad w butelkach
      pietrus96
      Cześć,
      dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
      2024-01-13, 20:24
    • heckler
      Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
      heckler
      Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
      2025-01-17, 10:05
    • dadek
      Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
      dadek
      Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
      2024-10-06, 21:38
    • Prusak
      Wielka Brytania, Bath, 17 Northumberland Pl, Coeur de Lion
      Prusak
      Pub w pasażu w samym centrum Bath, w starym budynku szachulcowym, parter i spokojniejsze pięterko, ale w każdym z pomieszczeń nie więcej niż cztery, pięć stolików-kanap. Piwa z miejscowego browaru Abbey Ales. Sam browar umiejscowiony w północnej części miasta znajduje się w kamiennej przybudówce...
      2024-08-29, 18:11
    • bastion
      Macedonia Północna., Skopje, Maksim Gorki 25/4, Pivoteka Sakam Pivo.
      bastion
      Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
      2024-06-11, 20:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...