Sulewski, Nowoczesny Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Sulewski, Nowoczesny Pils

Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
    Ciekawe.
    Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
    Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym pił czeskie piwo, przy czym ta goryczka jednak robiła różnicę, była mniej ziołowa, a bardziej matowa. Element słodowy został przez nią zdominowany.
    Piana po nalaniu, wysoka, intesywna, opada do grubszej obrączki, mocno osadza się na szkle.
    Barwa jasna do średnio nasyconej.
    Wysycenie średnie.
    W zapachu masło i nuty chmielowe.
    Po konsumpcji maiłem mocno mieszane uczucia. W sumie da się spokojnie pić, ale zastanawiałem się, jaka idea przyświecała piwowarom z Hrubieszowa.
    I fotka:

Click image for larger version

Name:	20241121_225112.jpg
Views:	40
Size:	21,1 KB
ID:	2343579

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Sulewski, Burgundowe
    Prusak
    E: 14% wag
    A: 5, 1 % obj.
    Piwo reklamowane jako oficjalne Chmielaków, ale będąc na tej imprezie jakoś nie miałem okazji spróbować.
    Barwa ładna, rubinowa, wpadająca w lekkie brązy.
    Piana po nalaniu obfita, dość szybko opadająca do obrączki i nieregularnie osadzająca...
    2023-01-03, 15:50
  • Pancernik
    Zakopane, Na Gubałówkę 7, Browar Gwarno
    Pancernik
    Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
    Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
    Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
    2023-09-27, 09:09
  • grzeber
    Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
    grzeber
    Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
    2025-01-25, 16:56
  • Shedao
    Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
    Shedao
    W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas...
    2025-01-07, 13:49
  • abelincoln
    Urugwaj, Montevideo, Cerveceria MBC, Solano García 2576
    abelincoln
    Miejscówka jak to miejscówka piwna sygnowana przez MBC. Do wyboru naście kranów oraz żarcie. Zakup nowoczesny, bowiem w automacie i dopiero potem, z rachunkiem, podchodzi się do baru (jest jedna kasa analogowa gdzie można płacić gotówką). Miejsce blisko mojego hotelu, piwo dobre - cóż więcej...
    2025-01-01, 21:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...