Maryensztat, Brew Paths Wet Hop Hazy IPA Książęcy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23956

Maryensztat, Brew Paths Wet Hop Hazy IPA Książęcy

Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.

Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega ). Tak sobie myślę że można jeszcze rozwinąć ko-opy np. na takie z producentami słodów i płatków (taki poddaję pomysł na przyszłość). Prawie pełen skład podany, w chmielach tylko pozycja "Książęcy wet hop" czyli niesuszone szyszki prosto ze zbiorów jednej odmiany. Jestem ciekaw jak sobie poradzono z nim w tym piwie.

Parametry to 5,1 abv ekstr, nie podano. Styl Hazy IPA.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23956

Oczekiwania były ale się nie spełniły.

Problem z super świeżutkim chmielem jest taki że nie są znane jego parametry i przy okazji może się coś przypałętać. Tak było tutaj - coś niestety dzikiego wisi w aromacie tego piwa. Oby nie strzelały te puchy przy tak długiej dacie przydatności.

trudno wyłuskać charakter książęcego tak w aromacie jak i smaku.

Małoooo gazu nie pomaga w odbiorze.

mam wrażenie że mogło być znacznie lepiej.
    Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
    X