ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell

Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod tym tony słodu (jakiegoś...), po chwili owoce i lekki biszkopt i trochę masła
    Piana - średnia, niezbyt trwała, niewiele zostaje na dłużej
    Barwa - zmętnione jasne złoto
    Wysycenie - umiarkowane, trochę musuje
    Smak - kwaskowe owoce (jasne śliwki), drożdże. Jest słód, ale nie da się określić jaki to ma profil. Czuć, że jest niemało chmielu, bo goryczkowo zalega w ustach (Magnum?). Jednak kwaskowa owocowość w połączeniu z lekką maślanką nadaje ton temu piwu
    Treściwość - pełne

Poprzednie moje podejścia do ich dolnej fermentacji uważam za dość udane, więc kupiłem ten produkt.
    Najwyraźniej miałem mniej szczęścia, bo do puchy wlało się więcej gęstwy niż poprzednio i z hellesa zrobił się keller w stylu koncernowym (nie mylić z koncertowym).
    Etykieta puszki z jakimś roześmianym groźnym szatanem i jakże błyskotliwa gra słów - angielskiego hell (piekło) i niemieckiego helles (jasny). Idąc tym tropem sugerowałbym nazwać to piwo Killer "Polish Keller". Choć i z kellerem też zbyt wiele nie ma wspólnego.

Pijalna słabizna

Przetwarzanie...
X