Perła, American IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4505

Perła, American IPA

Parametry:
    E: 14, 9 % wag.
    A: 6,2& obj.
    Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
    Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność, i słód, nie kwiatowość.
    PIana jak na Ipkę obfita, i dość długo się utrzymująca z licznymi warstwoymi śladami na szkle.
    Barwa miedziano-bursztynowa.
    W smaku dominuje lekko gorzka słodycz, bo tylko tak potrafię to określić. Gdzie się podziało to chmielenie. Dla amatorów wyrazistej goryczki to nie jest dobry wybór i to nie jest dobra interpretacja stylu. Kontra goryczkowa słaba, dopiero po pewnym czasie czuć ją w ustach, ale pozostajemy z wrażeniem lekko miodowej słodkości.
    O ile niektóre ich wypusty z serii Sezonowe specjały były całkiem znośne, to w tym przypadku nie polecałbym....
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4505

I jeszcze fotka. Butelka z krawatką więcej obiecuje niż w sumie otrzymujemy.

Click image for larger version

Name:	20250104_214225.jpg
Views:	122
Size:	26,6 KB
ID:	2344739

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19286

W zapachu faktycznie nic się nie dzieje. Jakiś daleki zapach chmielowości, ale na podobnym poziomie co w EPA. W smaku długa goryczka ziołowa, nic z cytrusów czy lasu. Gdyby nie parametry to pomyślałbym, że to EPA Spokojnie do wypicia, ale szału nie ma.

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2319

W kategorii American IPA to piwo dla mnie nie istnieje. Męczaco gorzko-wodnisto-karmelowe. Raz spróbowałem, bo cena atrakcyjna ale kompletnie nie warto ponawiać.

Comment

• e-prezes
          e-prezes commented
          Editing a comment
          Ja dziewiczo zapodałem. No nie oczekiwałem cudów, ale przynajmniej jakiejś minimalnej zgodności ze stylem chciałem. Niech sobie nazwą to jak chcą, ale to jest wprowadzanie klienta w błąd! Z AIPA ma tyle wspólnego co tenis z penisem. Drobna różnica a ma znaczenie.
      Przetwarzanie...
      X