Jabłonowo, Manufaktura piwna, świeże niefiltrowane niepasteryzowane prosto z tanka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1324

Jabłonowo, Manufaktura piwna, świeże niefiltrowane niepasteryzowane prosto z tanka

chciałbym coś skrócić z tej nazwy, ale wychodzi na to, że takie jest pełne brzmienie
    piwo też jest pełne, dość krągłe i gładkie, moc znamionowa to 5,3 obrotu (tak piszą)
    litrowa petka i gazetowa etykieta przywodzą na myśl najgorsze tradycje piwowarskie
    zakupił ten trunek kolega, który usiłował kupić cokolwiek ciekawego, gdzie mieszkam
    sam bym tego zapewne nie nabył, ale okazało się, że nie trzeba być aż tak ostrożnym
    to jest przyzwoite piwo w stylu z początku wieku, czyli raczej słodowe, chmielenie kuleje
    ale muszę przyznać, że wypiłem tę litrówkę ze smakiem i dopiero pod koniec mi zaciążyło
    przyjemna niespodzianka. przypomniały mi się dobre chwile jabłonowa i lubiany niegdyś pils
    Attached Files
    veni, emi, bibi
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19304

A ja bym jednak skrócił. Manufaktura Piwna to seria piw - brend/marka, ale piwo ma nazwę "Prosto z tanku". Już to czy jest pasteryzowane, filtrowane czy chmielone na zimno nie wrzucałbym do nazwy, chyba, że pod tą właśnie nazwą jest już piwo tylko z inną metodą postprodukcji.

btw, to jest 900 ml nie litr.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2025-03-29, 09:10.

Comment

• SupeR_PiwosZ
      Porucznik Browarny Tester
      🥛🥛🥛
      • 2008.05
      • 394

tfur a w jakim sklepie kolega zakupił to piwko?

Comment

• tfur
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2006.05
        • 1324

w alkosklepie przy międzynarodowej 68 w warszawie
        powiedziałbym, że w 'alpejskim', ale coś się ostatnio zmieniło w kwestii nazewnictwa (chyba)
        veni, emi, bibi

Comment

• SupeR_PiwosZ
          Porucznik Browarny Tester
          🥛🥛🥛
          • 2008.05
          • 394

Dzięki. Myślałem, że to jakaś szersza dystrybucja dyskontowa.

Comment