O browarze tutaj:
Ekstr. 12,5%
Alk. 5%
Te same parametry ma ich jasny lager, który opisał Dadek:
Nie wiem, czy to nie czasem te same piwa, albo jakaś nieco zmieniona receptura, bo moje nieco ciemniejsze
Aromat - bardzo delikatny słód
Piana - średnia, umiarkowana trwałość, dłuższy kożuszek
Barwa - ciemne złoto/bardziej jasny bursztyn
Wysycenie - umiarkowane, łagodnie musuje
Smak - słodowy, trochę jesiennych owoców z krajowego podwórka, chlebowe muśnięcie, leciutki chmiel, na finiszu delikatna goryczka
Treściwość - pełne
Minibrowarowy ukłon w stronę klasyki, która nie ma odstraszać "kraftowością" - dobry pomysł. Samo piwo nie jest złe, dobrym też bym go nie nazwał. Czyli takie sobie
Odstaje od tego typu produkcji z Czech czy Niemiec. Trochę takie "jałowe" czym przypomina mi wrocławskiego Spiża. Pite z puszki, może świeże na miejscu wypada lepiej.
Ekstr. 12,5%
Alk. 5%
Te same parametry ma ich jasny lager, który opisał Dadek:
Nie wiem, czy to nie czasem te same piwa, albo jakaś nieco zmieniona receptura, bo moje nieco ciemniejsze
Aromat - bardzo delikatny słód
Piana - średnia, umiarkowana trwałość, dłuższy kożuszek
Barwa - ciemne złoto/bardziej jasny bursztyn
Wysycenie - umiarkowane, łagodnie musuje
Smak - słodowy, trochę jesiennych owoców z krajowego podwórka, chlebowe muśnięcie, leciutki chmiel, na finiszu delikatna goryczka
Treściwość - pełne
Minibrowarowy ukłon w stronę klasyki, która nie ma odstraszać "kraftowością" - dobry pomysł. Samo piwo nie jest złe, dobrym też bym go nie nazwał. Czyli takie sobie
Odstaje od tego typu produkcji z Czech czy Niemiec. Trochę takie "jałowe" czym przypomina mi wrocławskiego Spiża. Pite z puszki, może świeże na miejscu wypada lepiej.