Imielin, Piwo Bacy Modesta

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Już nie jest warzone. Aktualnie Imielin warzy trzy piwa: Jasne Pełne (to samo piwo co Szpunt), Imielin Mocne (też bywa jako Szpunt Mocne), GKS (raz na jakiś czas).

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Seler_32
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.04
      • 444

Kurczę, taki delikates mnie ominął. Jakie to życie podłe
      Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.

Nie wierzę abstynentom.

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Kiedyś w pociagu, jeszcze w czasach studiów (ok.2004r.) wracałem z Poznania i zakupiłem u takiego pana właśnie podobne piwo w żółtej puszcze z bacą, w takiej prymitywnej oprawie jak na powyższej fotce. Pamiętam, że nawet fotkę strzeliłem bo nigdy wcześniej ani później tego piwa nie spotkałem. Fotka niestety przepadła i teraz staram sie odnaleźć to piwo, choć oczywiście nie było w żaden sposób szczególne, ale sentyment pozostał. To chyba to piwo było, ale nie mam 100% pewności. Kojarzy ktoś jeszcze jakieś inne żółte piwo z bacą na puszce? (i żeby nie było - nie chodzi mi o tatrę!)
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• dadek
          Major Piwnych Rewolucji
          🍺🍺
          • 2005.09
          • 4776

Piwo Bacy Modesta E: 10,1°Blg, A: 5,5% warzył dla firmy KMiS z Chrzanowa śp. browar Relakspol z Krakowa. Etykieta jest identyczna jak wizerunek na puszce powyżej ale zawsze było ono kupowane przeze mnie jedynie w butelkach. Nigdy nie kupuję puszkowego a i browar Relakspol raczej według mojej wiedzy do konserw nie rozlewał.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
            Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
            pebejot
            W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
            W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
            2022-09-13, 13:54
          • heckler
            Czechy, Káraný, U Vodárny 193, Vinohradský minipivovar Káraný
            heckler
            Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
            2023-07-31, 12:11
          • darekd
            Eichbaum, Cronus German Pilsner
            darekd
            Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
            Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
            2025-01-04, 01:50
          • Luki1946
            Puszka Carlsberg
            Luki1946
            Puszka 0,355 l. znaleziona pod podłogą podczas remontu dworca PKP w przeszłości miasta leżącego w Prusach. Puszka schowana pewnie podczas któregoś z remontów. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie to mogą być lata?

...
            2017-11-20, 18:24
          • Javox
            Volfas Engelman (d.Ragutis), 1410
            Javox
            Jasny lager o zawartości alko 5.3%.
            Puszka 568 ml.

Kontynuacja wątku sprzed kilku lat z Ragutisa:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...1-ragutis-1410

Piana - na dłużej grubsza obwódka.
            Lacing - nie za dużo.
            Gaz...