Już nie jest warzone. Aktualnie Imielin warzy trzy piwa: Jasne Pełne (to samo piwo co Szpunt), Imielin Mocne (też bywa jako Szpunt Mocne), GKS (raz na jakiś czas).
Imielin, Piwo Bacy Modesta
Collapse
X
-
Kiedyś w pociagu, jeszcze w czasach studiów (ok.2004r.) wracałem z Poznania i zakupiłem u takiego pana właśnie podobne piwo w żółtej puszcze z bacą, w takiej prymitywnej oprawie jak na powyższej fotce. Pamiętam, że nawet fotkę strzeliłem bo nigdy wcześniej ani później tego piwa nie spotkałem. Fotka niestety przepadła i teraz staram sie odnaleźć to piwo, choć oczywiście nie było w żaden sposób szczególne, ale sentyment pozostał. To chyba to piwo było, ale nie mam 100% pewności. Kojarzy ktoś jeszcze jakieś inne żółte piwo z bacą na puszce? (i żeby nie było - nie chodzi mi o tatrę!)Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Piwo Bacy Modesta E: 10,1°Blg, A: 5,5% warzył dla firmy KMiS z Chrzanowa śp. browar Relakspol z Krakowa. Etykieta jest identyczna jak wizerunek na puszce powyżej ale zawsze było ono kupowane przeze mnie jedynie w butelkach. Nigdy nie kupuję puszkowego a i browar Relakspol raczej według mojej wiedzy do konserw nie rozlewał.
Comment
-
Comment