Warka do 28.II, zboże ledwo wyczuwalne pod metalem. Sporo tego metalu, niczym Brackie.
Gościszewo, Rycerz
Collapse
X
-
Nigdy jeszcze nie trafiłem na słabą warkę rycerza. Przed kilkoma dniami piwo to pierwszy raz zagościło do Rzeszowa w wersji beczkowej, i moje wrażenia jak zawsze bardzo pozytywne. Na p-ierwszym planie posmaki zbożowe, w tle przyjemna goryczka. Jedyny mankament to mizerna piana.Last edited by Rzeszowiak; 2011-03-10, 21:09.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno - bursztynowy, klarowny. Bardzo, bardzo ładny. [5]
Piana: Bardzo malutko jej już od samego początku, po kilku sekundach znika całkowicie nie zostawiając po sobie nawet najmniejszego śladu. [2]
Zapach: Czuć słód na pierwszym planie oraz jakieś zboża. Ładny zapach ,ale trochę mało wyraźny. [4]
Smak: Tutaj jest bogato i treściwie. Bardzo mocno wyczuwalna chlebowość i zbożowość. Czuć także słód i chmiel. Treściwe, bardzo dobre piwo. Alkoholu mimo 6,2% nie czuć prawie w ogóle. Pyszne piwo. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie dla tego piwa, aczkolwiek mogłoby utrzymywać się trochę dłużej. Niemniej to mocna strona piwa. [4]
Opakowanie: Goły kapsel, brak odwrotki, brak odpowiednich informacji. Butelka zwrotna z postacią bardziej muszkietera niż rycerza. Do tego kod kreskowy na etykiecie. [3]
Uwagi: Design i piana do poprawy. Poza tym pyszne piwo w niezbyt wygórowanej cenie. Warka do 29 marca 2011r.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Piana: Bardzo malutko jej już od samego początku, po kilku sekundach znika całkowicie nie zostawiając po sobie nawet najmniejszego śladu. [2]
W moim piwku z datą ważności 28.03 pianka sztywna do samego końca piciaFIODOR-PIWO moje jedyne paliwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tom38 Wyświetlenie odpowiedziPiana: Bardzo malutko jej już od samego początku, po kilku sekundach znika całkowicie nie zostawiając po sobie nawet najmniejszego śladu. [2]
W moim piwku z datą ważności 28.03 pianka sztywna do samego końca picia
Lałem przez większość czasu po ściance, potem już prawie pionowo z góry. Szkło czyściutkie, piwo ładnie schłodzone. Pite w warunkach pokojowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziCzuć chlebowy posmaczek, ze świetną, intensywną goryczą. Po połowie piwa gorycz zaczyna dominować w smaku, a chlebowy posmak zanika.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanOptikon Wyświetlenie odpowiedziPodobnie jak Remus, tak i Rycerz wydaje się być mocniej nachmielony.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Taki "akuratny" dla piwa ekstraktu 12,5 ,ładny bursztyn, co godne podkreslenia, nie za jasny [4.5]
Piana: Biednie z pianką, nie ma jej za dużo nawet bezpośrednio po nalaniu, minimalnie utrzymuje się natomiast do końca - ale tylko minimalnie ... [2.5]
Zapach: Delikatny, ale sympatyczny, na początku wydał mi się nawet lekko korzenny, jest trochę drożdzowy, a bardziej chmielowy [4]
Smak: Od pierwszego łyku je polubiłem, m.in. dlatego że przypomina jedno z moich ulubionych piw jasnych - Noteckie z zielonym kapslem. Naprawdę dobre, świeże piwo ( warka z terminem do 10.04 ) [4.5]
Wysycenie: Też bardzo dobre, do końca kufla bąbelki solidnie pracują. tak trzymać [4.5]
Opakowanie: Ujdzie, chociaż trochę tandetnie wygląda ten 17-wieczny rycerz, faktycznie przypomina etykietki tanich win z dawnych czasów :-) [3]
Uwagi: Szczerze polecam, chociaż podobno to wyjątkowo udana warka i nie każda trzyma tak dobry poziom.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qbaseq Wyświetlenie odpowiedziSzczerze polecam, chociaż podobno to wyjątkowo udana warka i nie każda trzyma tak dobry poziom.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękne złoto, klarowne. [5]
Piana: Gruboziarnista, pęcherzykowata. Pomimo uformowania znacznego grzybka, szybko redukuje się do ledwie zauważalnej obrączki. [2.5]
Zapach: Intensywny, chlebowo-drożdżowy z metalicznym tłem. [3.5]
Smak: Pełne w smaku, słodkawe i chlebowe. Goryczka słaba, pod koniec kufla zaznaczona trochę mocniej. Treściwe, nie czuć deklarowanych 6% alkoholu. [4]
Wysycenie: OK [5]
Opakowanie: Nowa etykietka - Rycerz przypomina jegomościa z tanich winek w kartonie. Jest kontra i krawatka, wszystkie informacje podane. W składzie glukoza. Goły kapsel. Podany adres strony internetowej, która niestety nie działa. [3]
Uwagi: Warka z datą 10.IV. Solidne, słodowe piwo z lichą goryczką. Przydałoby się więcej chmielu No i piana jest tutaj mankamentem...
Moja ocena: [3.725]♪♫
♫
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty. Idealny dla piwa o takim ekstrakcie. [5]
Piana: Szaro-biała, rzadka i utrzymująca się bardzo krótko. Nie pozostawia po sobie praktycznie śladów na ściankach kufla. [2.5]
Zapach: Średnio intensywny chmielowy z dominującym chlebowym akcentem. Wyczuwalny bardzo delikatny zapach rozpuszczalnika. Całość zharmonizowana i bardzo przyjemna. [4.5]
Smak: Przyjemna kompozycja chmielu ze słodem z dość intensywna chlebowością. W oddali delikatne korzenne posmaki. Goryczka delikatna, nieściągająca. Jak dla mnie za niska. Piwo pełne w smaku. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie dla treściwości piwa i jego charakteru. [4.5]
Opakowanie: Szata graficzna mi akurat przypadła do gustu gdyż lubię etykiety trochę w starszym stylu, osadzone lekko w realiach lat 80 i 90-tych. Duży plus za podanie informacji o zawartości ekstraktu na kontretykiecie. [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, którego smak jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Najbardziej przypomina mi czeskiego Poutnika i Zavisia. Na pewno warte częstszego po nie sięgnięcia.
Moja ocena: [4.3]Last edited by YouPeter; 2011-04-14, 20:04.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, ciemnożółty, lekko wpadający w miodowy. [4.5]
Piana: Słabo - mimo zamaszystego nalewania i dobrej gęstośc - zbyt nietrwała. [3]
Zapach: Wyrażna nuta chmielowa, zachęcający. [4]
Smak: Piwo dobrze chmielone, przez to orzeźwiające. Goryczka jak dla mnie nieco za delikatna. [4]
Wysycenie: Bardzo słabe - bąbluje zbyt krótko i rzadko. [2.5]
Opakowanie: Klasyczne - rzekło by się. Minus za goły kapsel. [4]
Uwagi: Zakupiłem w dąbrowskim "Kebabie". Byłoby całkiem fajne, gdyby nie piana i gazowanie. Do poprawki.
Moja ocena: [3.85]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment