W czwartek jadę do Gdyni! Nie wykup wszystkich, to parę osób z Poznania będzie mogło doznać podobnej co Ty rozkoszy
Gościszewo, Rycerz
Collapse
X
-
arcy napisał(a)
W czwartek jadę do Gdyni! Nie wykup wszystkich, to parę osób z Poznania będzie mogło doznać podobnej co Ty rozkoszy
Ps. Czy na spotkanie forumowe w sobotę wpadniesz???Comment
-
przenieście się na PW z ta dyskusją albo do tematu spotkaniowego. bez odbioru!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dzięki Abernackiemu miałem znów okazję unurzać usta w Tym piwie. Piłem Rycerza już kilka razy, ale ten był najsmaczniejszy. Lekko mętnawe, wyraźny zapach. Marzenie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Adamie idealnie to określiłeś! Rycerzyk ostatnio naprawdę stał się znakomitym piwkiem! Na szczęście ostatnio w Trójmieście pojawił się także w wersji beczkowej z czego jestem bardzo zadowolony.
Ps. Jak by ktoś miał ochotę na lane Gościszewo zapraszamy serdecznie do nas do Gdyni!Comment
-
Wczoraj miałem okazję spróbować najnowszej warki "Rycerza". I jak to najczęściej bywa, nie zawiódł mnie! Przepiękna barwa, wspaniały aromat oraz idealnie nagazowane storzyło rewelacyjne piwo. Brakowało mi tylko trwałej pianki, która po kilku chwilach niestety opadła tworząc drobny kożuszek na powierzchni.
Ps. Chyba w tym tygodniu będę musiał wybrać się na beczkowe Gościszewo .Comment
-
Pyszna przesyłka od Abernacki. Dzięki!
Kolor słomkowy, leciutko mętny. Dla mnie nieco przyjasny. Piana biała, może nie bardzo wysoka, ale za to bardzo trwała. Nasycenie średnio-duże, bąbelki walczą równo, przez cały czas. Zapach chmielowy, pobudzający, dość intensywny, z kwiatową domieszką. Smak bardzo ładnie wyważony, głównie chmielowy, posmak słodu delikatny, pojawia się też leciutka kwaskowatość. Goryczka delikatna. Etykietka ładna, może nie doskonała graficznie, ale choć pomysłowa.
Generalnie smakowało mi całkiem, całkiem. Wcześniej miałem okazję wypić ze dwa łyki tego piwa i nie były tak dobre, nastąpiła więc wyraźna poprawa.
Moja ocena: [4.325]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
bury_wilk napisał(a)
(...)
Kolor słomkowy, leciutko mętny.(...)Comment
-
Popsuć się nie popsuło, a ta nieklarowność była naprawdę znikoma. Postać musiało, bo tak wyszło
W każdym bądź razie było pysznę i jestem wdzięczny
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor dobry, trochę mało wyrazisty, jednak odpowiedni do tego piwa [4]
Piana: Piana po nalaniu bielutka ale dość dziurawa. Opadła szybko do półcentymetrowej warstwy. Po pewnym czasie redukuje się do nalotu ale obecnego do końca [4]
Zapach: Początkowo zapach mnie wystraszył. Jakaś nieodgadniona, niepasująca nuta. Jednak po chwili wszystko się ustabilizowało i czuć było chmiel z leciutkim, nietypowym podkładem. Ogólnie dobry [4]
Smak: Smak to wg mnie najlepszy parametr tego piwa. Apetyczny, zachęcający do kolejnych łyków. Dobrze skomponowany. Odpowiednia jak dla mnie goryczka. Smakowiite piwko [5]
Wysycenie: Nasycenie dobrze współgra ze smakiem. Tylko trochę słabo uwidocznione w pracującym piwie [4.5]
Opakowanie: Opakowanie nie najładniejsze. Butelka porysowana typu euro i goły kapsel. Etykieta ze średnim pomysłem na motyw przewodni. [3.5]
Uwagi: Piwo otrzymane dzięki koledze Abernacka. Dzięki Ci. Bardzo chętnie wypiję w przyszłości jeżeli uda się gdzieś trafić.
Moja ocena: [4.4]MM961
4:-)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złocisty, klarowny, całkiem ładny [4.5]
Piana: Pieni się średniointensywnie, piana biała, drobnoziarnista, opada zbyt szybko, pozostawiając dość długi czas cienką warstewkę [3]
Zapach: wyraźny, słodowy, w mniejszym stopniu chmielowy, wyczuwalny też w tle akcent owocowy, jakby truskawka(?) [4.5]
Smak: przyjemny, zdecydowany posmak słodowy, poparty interesującą goryczką. Jak na mój gust ociupinę przysłodki, ale niewątpliwie ciekawy; obecna też jest to znana już z zapachu "truskawka". [4.5]
Wysycenie: Chyba trochę przymałe - wizualnie drobniutkich bąbelków niewiele; większe nasycenie stłumiłoby tę słodkawość w smaku [3.5]
Opakowanie: Butla Euro, złoty kapsel, pomysł na etykietę ciekawy, wykonanie niezbyt. Wyróżnia się, ale nie zachwyca. [3.5]
Uwagi: Piwo otrzymane w Świdnicy od - oczywiście - głównego dystrybutora Gościszewa na Polskę . Dzięki, kolego abernacka!
Zdecydowanie piwo warte wielokrotnego wypicia.
Moja ocena: [4.25]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Jak wszystkie piwa wykopane z mojej piwniczki, także to po terminie ważności. Ten upłynął blisko dwa miesiące temu.
Zapach niespecjalny, dziwny, niezachęcający.
Piana trzymała się początkowo długo, pozostała niska warstwa do końca degustacji.
Nagazowane dużymi bąblami, ulatującymi do samego końca. Mogłoby być ich ciut więcej.
Kolor miodowy, nieklarowne. Na dnie butelki było sporo osadu, który aby wydobyć, trzeba było porządnie zakręcić butelką w ostatniej fazie przelewania do szklanki.
Nie sądzę , że to znak czasu - przypuszczam natomiast, że piwo albo było niepoprawnie przefiltrowane albo niefiltrowane.
W smaku delikatna goryczka i łagodny słodki posmak zmieszany z kwaskowatym akcentem.
Złe nie jest, ale następnym razem wypiję od razu, coby zobaczyć czy na pewno czas mu nie zaszkodził.
Piwo to efekt marcowej wymiany z samomianowanym dystrybutorem browaruPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikJak wszystkie piwa wykopane z mojej piwniczki, także to po terminie ważności. Ten upłynął blisko dwa miesiące temu.
(...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikZłe nie jest, ale następnym razem wypiję od razu, coby zobaczyć czy na pewno czas mu nie zaszkodził.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikPiwo to efekt marcowej wymiany z samomianowanym dystrybutorem browaruComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaOkazję do posmakowania będziesz miał juz niedługo
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrzypominam tobie, że pierwszy raz w ten sposób nazwał mnie WujcioPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
Comment