Piłem wczoraj i była to totalna nędza-mocno zalatująca stęchlizną i wykręcająca twarz.
Chociwel, Alt Stettiner Stark
Collapse
X
-
Piłem niedawno to piwo z PETa i mimo, że było lepsze od innych plastików, to trzeba obiektywnie uznać, że nędza i sromota. Z puszki smakowało znacznie lepiej.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Kupione w PET-cie (1l) w małym sklepiku na Mokotowie za 3.80.
Barwa: bardzo ładna, ciemnobursztynowa
Piana: wysoko, utrzymujaca się długo choć gruboziarnista
Nasycenie CO2: wysokie, piwo przez minut po nalaniu przechodziło istna burzę bąbelkową
Zapach: słodki, nieprzyjemny, kojarzący mi się z chemią. Jest to chyba wina butelki, bo wkrótce po przelaniu do kufla piwo traci tą nieprzyjemną nutę.
Smak: Wyrażnie gorzki, nieco mydlany ze słabo wyczuwalna nutą słodową.
Ogólnie spodziewałem się czegoś znacznie gorszego.ludzie mówią że jestem źle narysowanyComment
Related Topics
Collapse
-
Puszka niewiele różniąca się od Alt Stettiner Pils, bo tylko kolorem. Pils jest "ciemno" złoty z niebieskimi napisami, Mocne jest niebieskie ze złotymi napisami. To samo zdjęcie widnieje na obu puszkach...
Piwo z marketu (1,50zł). Kolor ładny bursztynowy. Piana opadła...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Wyszukiwarka nic podobnego nie znalazła, więc zakładam nowy temat. Piwo widywałem już wcześniej w Netto, ale chyba pochodziło wówczas z innego browaru (z Głubczyc ?). Nazwa może wprowadzić w błąd – ani to alt, ani też Stettiner
. Bądź co bądź z Chociwla do Szczecina jest...
-
-
-
Niestety, brak danych.
Barwa jasnożółta, piwo niemal idealnie klarowne.
W zapachu słód i chmielowe nuty ziołowo-piołunowe, oba rejestry w równowadze.
Piana początkowo wysoka, półkremowa, gęsta, opada do więcej niż obrączki (w piwie nalanym do peta i przywiezionym do...-
-
-
Piwo Jasne 4,2% alk, 12,5 % extraktu zrobione specjalnie dla sieci sklepów piwnych z Biszkeku o tej samej nazwie IcebeerG. Piwa z browaru Bemer udało nam się dostać tylko w wersji lanej do peta w popularnych na wschodzie specjalnych punktach. Sklep IcebeerG położony w dzielnicy niedaleko browaru...2 Photos
-
Channel: Kirgistan
2023-11-19, 16:16 -
-
Browarek z Brna
https://www.pivo-richard.cz/
Jasny leżak
Ekstr. 12%
Alk. 4,6%
Już kiedyś piłem ich jasną dwunastkę, ale oprócz innej nazwy ta ma też niższą zawartość alkoholu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tnie/europa/cz...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment