Belgia, VIP

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Scriptus
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.04
    • 189

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, bursztynowy, klarowny, jednym słowem OK [5]
    Piana: Ładna, średniopęcherzykowa piana, dość trwała, [5]
    Zapach: Nic szczególnego, ale w normie piwnej [4]
    Smak: W sumie, jak na biedronkowe piwo, bez zastrezeżeń. Z zaskoczeniem na plus przyjąłem brak alkoholowego posmaku, co przy tak mocnym piwie i pochodzeniu z dyskontu wydaje się niemal oczywistością. [4.5]
    Wysycenie: OK, bez zastrzeżeń [5]
    Opakowanie: Nic szczególnego, ale w końcu po piwie z dyskontu nie można się spodziewać dzieła artystycznego. Wszystkie niezbędne informacje są [4]
    Uwagi: Spośród piw z dolnej półki mogę polecić, na pewno najlepsze wśród tych różnych piw o dziwnych nazwach w Biedronce

Moja ocena: [4.4]
    Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• Marlin
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.12
      • 13

Uwaga! Informacja dla wielbicieli VIP-a Biedronkowego!!!!!!
      Dziś ( 28.07.07) nabyłem w Biedronce Vip-a w ilości odpowiedniej-(niestety). Okazało sie że jest to ,,produkt" made in browar Głubczyce-straszny i niewypijalny.Kwaśny i z posmakiem ściery do podłogi-myślałem że przeterminowany ale data była teoretycznie w porządku-nazwa producenta na puszce wiele wyjaśniła.Browar Głubczyce moim zdaniem to dolna strefa stanów średnich.Nie mam do nikogo żalu bo mogłem przeczytać kto to ZDIEŁAŁ.Ostrzegam, bo wiem że jest kilku fanów tego piwka.W biedronce na ul.Jadwigi w Częstochowie trzeba uważać.Może to przed okresem pielgrzymek*(blisko J.G.) - żeby ich zniechęcić do picia alkoholu? P.S. Polecam nasz lokalny browar Gab-np.piwo Stout !!!!!!!

Comment

• Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

Dziwi mnie Marlinie, że jedynym piwem, które dodałeś do ulubionych w Twoim profilu jest ... Vip z Belgii...
        Możesz powiedzieć dlaczego?
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Marlin
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2005.12
          • 13

No nie wiem...Z tych bardzo-nisko-budżetowych jest najlepsze.Lubię i czasem kupię , ale są inne dużo lepsze. Brackie z Cieszyna,O.K. Okocim,Kożlak,Stout z GAB-a.Może też warto dodać.A ten Vip to taki trochę żarcik....Wywołuje zdziwienie bo zdecydowanie stać mnie na lepsze

Comment

• ANDRO
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2001.10
            • 640

Jest rok 2010 obecnie - i VIP-a dla Biedronki robi od dłuższego czasu Carlsberg.
            Zdecydowanie najlepszym VIP-em dla mnie był ten z browaru Belgia - i tego właśnie piwa dotyczy ten wątek.
            Mam wrażenie, że kilka negatywnych komentarzy w tym wątku zostało napisanych odnośnie VIP-a, ale warzonego w innym browarze - np. Głubczyce.
            To piwo jest rzeczywiście wstrętne.
            Tak właśnie jest, jeśli dla dyskontu piwo pod jakąś marką warzy kilka browarów.
            Przez to, może niesłusznie, oberwało się Belgii (za Głubczyce).
            A ja nadal twierdzę, że VIP z browaru Belgia to był majstersztyk - oczywiście głównie ze względu na stosunek jakości do ceny.
            Andro z wyspy jednej takiej.
            http://www.bahama.uznam.net.pl/

Comment

Przetwarzanie...
            X