Kupione oczywiście w Biedronce za 2,99. Miła barwa i długo utrzymująca się piana a także niezły zapach i smak zaskoczyły mnie po przeczytaniu poprzednich postów. Szkoda tylko, że w PETcie. A ponadto widziałem nowe etykiety tego piwa (nabyłem jednak egzemplaż ze starą etykietą - cóż nie jestem kolekcjonerem)
Chociwel, Mocne Sarmackie
Collapse
X
-
Aldach napisał(a)
...egzemplaż...Żadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Ja także żyję po spożyciu tego piwa. Nie zwróciłem, nie wylałem. Bez rewelacji, ale wypijalne.
Wspaniały wyrazisty smak i zapach. Wianuszek piany do samego końca. Piekna barwa. Idealne nasycenie gazem. Piona.Last edited by adam16; 2004-05-14, 22:09.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Potwierdzam zauważoną przez moich przedmówców zmianę Sarmackiego na lepsze. Nie tylko etykieta, ale i to co wewnątrz jest teraz przynajmniej dobrym piwem. Ostatnio narzekałem na zapach, tym razem nie ma na co. Aromat jest bardziej delikatny, chmielowo-słodowy, również smak nie atakuje już taką goryczką, jest bardziej zrównoważony. Piwo wydaje się dosyć mocne jak na wykazane na etykiecie 6,5% alk. Data przydatności do spożycia partii, którą piłem 24.10.2004 rok.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Mamy tutaj ten sam "biedronkowy" problem co z VIPem. Op[isujemy to samo niby piwo ale robione w różnych browarach.
Np. VIP jest robiony , jak wynika z moich obserwacji w Kielcach ,Warszawie,Chociwlu i Głubczycach.(kolejność nie przypadkowa)
Przypuszczam , że podobnie jest z Sarmackim i stąd te różnice w ocenie i cudowne przemiany tego piwa.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
piecyk_gazowy napisał(a)
tak pijam mocne piwa glownie a co poniewieranie to przecierz kazdemu pijacemu o to chodzi w koncu po cos sie pije i nieuwierze ze na forum tutaj sa sami smakosze niejeden pewnie szama nalewki non stop( dobra nalewka niejest zla)Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
nie potrafisz zignorować? ten bzdurny tekst już został skomentowany.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
poruszając temat VIP-a w Chociwlu, to jest to temat kopalny, VIP był warzony gdy browarem zarządzał Okocim, warzono go równocześnie z Okocim Mocne i początkowo w obu puszkach w Biedronce było dokładnie to samo, tylko cena różniła się o 60 gr, później coś pogmerali i zaczeli warzyć piwo chyba z resztek Mocnego, bo tak smakowało
ogólnie Sarmackiego nie piję, w szczecińskich sklepach Chociwel sprzedaje pod marką Alt-Stettiner, Samrackie jest (było?) jakby "biedniejszą" wersją Alt-Stettiner Stark o zawartości alk. 7%, które to piwo wydaje się mniej odwirowane od treści niż Sarmackie, a cena ta sama, jest też w puszkach
nie wiem czy Sarmackie z Chociwla jeszcze sprzedają, bo nie mogę się przemóc żeby wejsć do Biedronki (tam 24 h pracują żeby klientowi było lepiej)
generalnie produkty chociwelskie smakują o niebo lepiej od Jabłonowa i innych marketowych "wymiataczy jelit"
Comment
-
-
sopista napisał(a)
Proponuję dobrze obejrzeć kontrę zamieszczonej przez anteks'a butli.
U mnie taką etykietą firmował to piwo browar łódzki. Też dla Biedronki.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pinio74 napisał(a)
... Data przydatności do spożycia partii, którą piłem 24.10.2004 rok.
sopista napisał(a)
Proponuję dobrze obejrzeć kontrę zamieszczonej przez anteks'a butli.
U mnie taką etykietą firmował to piwo browar łódzki. Też dla Biedronki.Last edited by Pinio74; 2004-06-28, 07:00.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Piwo rzekomo niepasteryzowane. Rzekomo - bo dziś kupiłem z terminem przydatności to 1.06 - czyli jeszcze prawie dwa miesiące.
Jednak jak dla mnie jest to pozytywna niespodzianka - nie tylko piękna piana, nagazowanie i kolor, ale również smak zupełnie odstający in plus od piw marketowych. Niby nic szczególniego - zrównoważony posmak słodowy i chmielowy - ale to wcale nie takie częste na naszym rynku. No i mnie to powinno odrzucić od słowa "mocne", a wcale nie czułem nadmiaru cukru!
Gdyby tylko nie to opakowanie (PET), to piłbym częściej.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment