C.K. Browar, Jasne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

Ocena z ARTomatu

Kolor: mętny żółty [3.5]
    Piana: co najwyżej średnia, szybko opada, oblepia szkło [2.5]
    Zapach: bardzo słaby, kwaskowy, właściwie nie przebija się przez zapach fajek w lokalu [2.5]
    Smak: kwaskowy, trochę orzeźwiający, w tle z rzadka goryczka, w sumie wodniste [2.5]
    Wysycenie: bardzo duże, zatyka i zabija wszelki smak; czuć tylko bąbelki [2]
    Opakowanie: nalewak CK Browar, szklanka no name, podstawka browarowa 1 szt. do całej konsumpcji kilku piw [3]
    Uwagi: cena 5,90; ogólnie cienkie, lokal browarorestauracji hałaśliwy i zadymiony

Moja ocena: [2.55]

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jaśniutki, zbozowy, lekko mętnawe [5]
      Piana: utrzymywała się na początku dośc dobra 2-3 cm warstwa, biala, drobna, jednak po kilkunastu minutach pozostał tylko cieniutki krążek dookoła [3]
      Zapach: słabo wyczuwalny, jednak to co czułembyło bardzo mile, świezutkie, nachmielenie z lekkim slodowym zapachem [4]
      Smak: mi pasowało w zupełności, pełne w smaku, orzeźwiające, leciutkie, wchodzi szybciutko, w smaku czułem również chmiel dobrze skomponowany z delikatną goryczką [5]
      Wysycenie: bez zarzutu [5]
      Opakowanie: noo, za firmowe piwo Ck w szklance Tyskiego więcej dać nie mogę [3]
      Uwagi: świetne piwo, mi bardzo smakowało, napewno idelane do ugaszenia pragnienia z dodatkowymi walorami smakowymi

Moja ocena: [4.35]
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• barteczekr
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.11
        • 31

Mój egzemplarz całkiem przyzwoity, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę. Chwilę wcześniej za paskudnego okocima zapłaciłem w innym lokalu 8zł. Za 4,50 warto spróbować.

Comment

• toto
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.12
          • 949

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty (jasny), mętny [4]
          Piana: kilkumilimetrowa, opadająca [1.5]
          Zapach: z początku właściwie bezzapachowe, potem da się wyczuć cytrynę [2]
          Smak: dominuje goryczka (cytrusowa!), w tle przebija przyjemna słodowość, dość lekkie, bardzo orzeźwiające [4.5]
          Wysycenie: wizualnie brak, w przełyku tradycyjnie mocno zapychające [1.5]
          Opakowanie: no wreszcie szklanka no name, a nie tyska, choć mogłaby być cechowana (nie wiem, czy ma 0,5 l) [2.5]
          Uwagi: Po raz pierwszy muszę pochwalić to piwo za smak. Jest po prostu smaczne. Szkoda, że wrażenie psują ewidentne błędy w pianie i tradycyjnie już w nagazowaniu (to strzał w stopę, bo mniej zapychającego ludzie wypiliby więcej). Cena jak na browar restauracyjny bardzo przyjazna, tylko ta szklanka jakby trochę maława.

Moja ocena: [3.05]

Comment

• docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasna słomka, mętne jak należy. [4]
            Piana: Drobna ale poskąpiono jej przy nalewaniu. [3.5]
            Zapach: Cechą wspólną piw CK jest brak zapachu. [3]
            Smak: Bardzo ciekawy. Jest tu delikatna słodycz jak i subtelna kwaskowość. Swoim profilem piwo nasuwa skojarzenia z delikatną pszenicą lub witem bez kolendry. Po prostu smakowite. [4.5]
            Wysycenie: Bez zastrzeżeń. [5]
            Opakowanie: Szklanka albo noname albo co gorsza z KP. Brak firmowych podstawek. Słabiutko...Sytuację ratuje klimatyczna sala CK. [3]
            Uwagi: Piwo mało ma wspólnego z klasycznym lagerem ale przez to właśnie jest ciekawe, a co najważniejsze smaczne. Jeśli weźmiemy pod uwagę cenę 6,5 pln to myślę, że jest naprawdę nieźle.

Moja ocena: [3.8]
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• domin81
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.03
              • 122

Pite w dniu 08/07/2011 CK Jasne było idealne. Piana gęsta i wysoka, piwko mocno wysycone, bogate w smaku. Bardzo przyjemna intensywna goryczka, piwo bardzo orzewiające, smakowo skojarzyło mi się z Lubuszem - to pewnie zasługa chmielu. Pycha!

Comment

• domin81
                • 2010.03
                • 122

I do tego cena - 6,50 zł za 0,5l!

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4742

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno żółty podchodzący pod słomkowy, mocno mętne. [3.5]
                  Piana: Drobnobąbelkowa ale marniutka, po podaniu na stół minęła chwila i była już tylko obwódka przy szkle. [2]
                  Zapach: Słabo wyczuwalny, drożdżowo - kwiatowy. [2]
                  Smak: Przyjemny, słodowy z nutami owocowymi i miłą nutką chlebową. Jednak jeśli to jest 12° to jest zbyt lekkie i mało treściwe. Sprawia wrażenie najwyżej 10° ale na upał jaki był w Krakowie 07.07 jest w sam raz i pięknie orzeźwia. [4]
                  Wysycenie: Zbyt wysokie, szczypie w podniebienie, trzeba pić małymi łyczkami a i tak się odbija co chwilę. [2.5]
                  Opakowanie: Brak szkła firmowego, podane w zwykłej szklance nawet bez podziałki. O podstawkach też nie ma co marzyć. Jak na browar restauracyjny to wielki minus. [1]
                  Uwagi: Nie wydaje mi się żeby to była 12° bo jest to zbyt mało treściwe i lekkie piwo. Generalnie jednak miło orzeźwia w upalne dni a cena 6,50 jest jak najbardziej akceptowalna. Żenujące jest to że przez tyle lat CK Browar nie potrafi wprowadzić własnego szkła i podstawek.

Moja ocena: [2.85]

Comment

• dadek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍺🍺
                    • 2005.09
                    • 4742

I jeszcze aktualna fotka:
                    Attached Files

Comment

• YouPeter
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.05
                      • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
                      Żenujące jest to że przez tyle lat CK Browar nie potrafi wprowadzić własnego szkła i podstawek.
                      Nie byłem już ze dwa lata w CK, ale dawniej podstawki były zawsze dostępne.
                      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• dadek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍺🍺
                        • 2005.09
                        • 4742

Możliwe ale ja jakoś nigdy nie trafiłem. Bywałem kilka razy jakiś czas po powstaniu C.K. Browaru, a teraz byłem w po raz pierwszy od 4-5 lat gdy założyłem bojkot zrażony jakością ich piw.

Comment

• Prusak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.07
                          • 4505

Rzeczywiście, cena jest zaletą tego piwa, nadal 6,50, czyli jak w Białej... Tyle że jakość znacznie gorsza. Duże zmętnienie, ale i tak chyba trafiłem na niezłą warkę, bo goryczka ładnie układała się w ustach. Piana zaraz opadła. Zapach świeżyzny zbożowo-słodowej.
                          W sumie, jak na większość opinii o tym piwie czytanych przeze mnie, może być, choć - jak mówi lud - szału nie ma.

Comment

• mrkowal
                            • 2009.03
                            • 155

Boże co za ściek! Tak gownianego browaru dawno nie piłem. Czasami testuje piwa z dyskontów i browary takie jak Łódzkie czy VanPur które warzą po taniości dla biedry czy inych karfurów to przy tym produkcie to niebo i ziemia. Po ostatnim pobycie w CK obiecywałem sobie że nigdy więcej ale zawsze daje 2 szansę i dla tego mogę po dzisiejszym pobycie powiedzieć sobie prosto w twarz "jesteś frajer".
                            Ultima forsan

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6462

Lager z zawartością alko 4.5%

Piana - za niedługo pozostaje obwódka.
                              Lacing - niewiele.
                              Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
                              Gaz - poniżej średniej.
                              Aromat - jasne owoce, jasne jabłka i gruszki.
                              Smak - słodkawe, posmaki owocowe restauracyjne, lekka goryczka.

Lekkie... w sumie może być ...na lato.
                              Attached Files

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19276

Jestem ciekaw czy to z restauracyjnego? Mieli jakiś czas temu otwierać rzemieślniczy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X