gotów do oceny
Góra, Szwejk
Collapse
X
-
Góra, Szwejk
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
-
barwa ciemna dwutlenku wegla prawie brak piana nie wystepuje zapach drozdzowy smak kwasny pilem w mordowni na dolnym slasku po 2 zl pol litra.browar w gorze slaskiej produkowal piwo kwarta dokladnie otej samej jakosci.nie wiem co zadecydowalo o zmianie nazwy na szwejk
Moja ocena: [1.225]
Comment
-
-
director napisał(a)
barwa ciemna dwutlenku wegla prawie brak piana nie wystepuje zapach drozdzowy smak kwasny pilem w mordowni na dolnym slasku po 2 zl pol litra.browar w gorze slaskiej produkowal piwo kwarta dokladnie otej samej jakosci.nie wiem co zadecydowalo o zmianie nazwy na szwejk
Comment
-
-
Poza tym to typowa ocena bez uzasadnienia merytorycznego. Uzasadnienie pozamerytoryczne znajduje się w profilu autora tejże.
Sam autor zaś powinien wiedzieć, że nazwy miejscowości należy pisać z dużej litery i tak też rozpoczynać zdanie - FCJP-Dziku
Comment
-
-
Ja się powstrzymałem z komentarzem. A przynajmniej próbowałem. Panie directorz-e proponuje się zalogować z innym nickiem z innego komputera chyba, że ma Pan nas za idiotów.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Szwejk z Góry jest piwem o ładnym bursztynowym kolorze z dość trwałą pianą, goryczka wyrażna, przyjemna. Przyjemny zapach, umiarkowanie nasycone CO2, który uwalnia się bardzo drobnymi pęcherzykami. Piłem piwo w różnych odstępach czasu, a więc z różnych warzeń i było wyrównane organoleptycznie.
Moja ocena: [3.9]"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
director napisał(a)
Kolegzy mają świętą rację. Twoja kłótnia z pracownikiem Góry na Browarze była bardzo głośna, czyżbyś o tym zapomniał?
Wracając do tematu. Piłem bojanowskiego Szwejka ( kiepski ) i górowskiego.
Szwejk z Góry jest piwem wyrównanym smakowo i zapachowo, czego nie mogę powiedzieć o bojanowskim.
Dla ciekawości oba piłem w tej samej piwialni, a więc w takich samych warunkach."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
dzidek1960 napisał(a)
Moja ocena: [3.9]
Art może ty coś na to poradzisz."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
Jestem nieobiektywny ale to piwo piłem świeżutkie prosto z linii w browarze i po prostu było świetne.Żadnych wad-same plusy.Ładna piana,dobrze zgazowane no i ten świeży,orzeżwiający smak.Właśnie się wybieram w te okolice-celem jest przede wszystkim Wschowa ale może zahaczę i o Górę.
Comment
-
-
Odwiedziłem wczoraj Górę ponownie.Nadal mam pozytywne wrażenia.Spróbowałem w browarze/bardzo sympatyczni ludzie,którym z całego serca dziękuję/ i ponownie w domu ale tu zaszkodził transport bo nieco się rozgazowało.Wydaje mi się ciemniejsze i bardziej goryczkowe niż rok temu ale polecam.Cieszy mnie,że browar się rozwija.Są już firmowe kufelki i podstawki a ze zbytem w okolicy podobno nie ma problemów.I tak powinno być-lokalny browar warzy piwo dla całej okolicy a nie jakieś bezosobowe giganty.
Comment
-
-
Piękny, ciemnobursztynowy kolor. Pełny smak i odpowiednia goryczka. Zapach oceniam pozytywnie na oko, bo nos mi szwankuje (infekcja) . Może nieco za mało gazu, ale piana i tak dobra, drobna, pow. 10 min. A za beczkę daję 5, bo... wiadomo!
rychur - oby tak dalej! I dzięki za tę beczkę !
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
Comment