gotowe do oceny
Dojlidy, Wojarski
Collapse
X
-
Dojlidy, Wojarski
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Kolor dość jasny, gazu w sam raz choć mogłoby być odrobinke więcej, piana ładna, trzyma się długo , dość drobna; zapach ładny piwno-ziołowy, smak jednak dość płaski z nutką ziół
PS. chyba w Polsce tego piwa już nie uświadczysz
Moja ocena: [4.225]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Tez mialem przyjemnosc spozywania tego piwka. Tak sie wlasnie zastanawialem dlaczego nie ma tego piwka na wykazie, a tu niespodzianka!
Piwko lekkie, bardzo "gladkie" we wprowadzaniu, polecam na letnie wieczory przy ognisku. Niestety towar exportowy...
Moja ocena to [4.555]
PS Ciekawe kim byl Wojarski? Ja niestety nic nie znalazlem.
Comment
-
-
kolor jasnobursztynowy, odpowiednie nasycenie gazem (jak dla mnie), piana duza obfita, szybciutko opada ale utrzymuję sie cieniutka warstwą na powierzchni, zapach przyjemny, niezbyt intensywna woń chmielwa, smak doskonały, przyjemna goryczka, nie za mocna, pozstawia miłe, bardzo miłe wrażenie, jak dla mnie doskonałe piwo
Moja ocena: [4.825]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
-
Witam!!!Kiedyś miałem przyjemność zasmakować tego oto piwa.Co prawda ma tylko 5,3% ale jest przyzwoite!!!Ma ładny złocisty kolor oraz dobry chmielowy smak.Piwo to było najprawdopodobniej produkowane na zamówienie restauracji Wojarski która znajduje sie w Goteborgu!!!Urzekł mnie też napis na etykietce piwo jasne mocne PozdrawiamBrowar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkAKiedyś miałem przyjemność zasmakować tego oto piwa.Co prawda ma tylko 5,3% ale jest przyzwoite!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrUbawiłem się setnie, cóż za wspaniałe kryterium oceny piwa - zawartość alkoholu. I przyzwoite pomimo takiej małej zawartości alkoholu, no cóż więc pewnie większość czeskich piw nadaje się do kanałuBrowar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkAPiwo to było najprawdopodobniej produkowane na zamówienie restauracji Wojarski która znajduje sie w Goteborgu!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkASkoro na etykiecie pisze "Piwo jasne mocne" a ma 5,3% to trochę mało jak na mocny gatunek!!!
Comment
-
-
Wiem że w Szwecji sa inne kryteria ale w tym przypadku odnioslem sie do naszych polskich.
Oto link do restauracji Wojarski:
Last edited by zAjkA; 2005-03-10, 21:02.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
Comment