BOSS, Diabelsko Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Piwo bardzo pozytywnie przezemnie odebrane. Spodziewałem się "badziewia". A tu takie zaskoczenie.
    U mnie piana trzymala się całkiem dobrze ( wersja 0,33l), ale w werskji z peta znikła szybko.
    Teszta jak smak, zapach takie same w obydwu przypadkach. Tylko jak tu jednoznacznie ocenić to samo piwo z tak różnych opakowań? Wyciągam średnią

Moja ocena: [4.1]
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Piwo zakupione w malutkim osiedlowym sklepiku. Butelka PET, 1 litr. Smak i zapach przyjemnie mnie zaskoczył, nie było natrętnej alkoholowej nuty charakterystycznej dla niektórych mocnych piw. Kolor ładny bursztynowy. Minusy: słaba, szybko znikająca piana, no i w mojej butelce nie było 1 tylko 0,9 litra. Ogólnie ocena pozytywna.

Moja ocena: [3.6]
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Grudek10
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.08
        • 59

Wersja jedyna dostępna w moim regionie- niestety PET . Kolor żółtawobursztynowy, ślad (niewielki) piany.Smak miodowojałowcowy. Alkohol wg opisu 8,1. Spożyte wieczorkiem mocno schłodzone. Może być, ale chyba tylko raz. W sumie moja ocena to trzy

Comment

• Doodeck
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 1612

Wersja PET.
          Generalnie nadaje się tylko na grzańca (zgodnie z nazwą).
          Brak nasycenia CO2, w smaku trochę "dziwne" - choć nie ma typowego dla tego rodzaju produktów alkoholowego posmaku.
          Polecam uzupełnić goździkami/miodem/cynamonem lub skorzystać z sześciu dostępnych przepisów i zagrzać.
          Wtedy robi się pieeeeeeeekielnie gorąco...
          Dalekosiężny
          Obserwator
          Obiektów
          Dynamicznie
          Epatujących
          Ciekawymi
          Koncepcjami

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

Kolejne dzieło z cyklu im mocniej tym lepiej, choć chyba z tym lepiej, to nie do końca prawda. Kolor ładny, ciemno złoty, klarowny, z głębią, dosyć intrygujący. Piana też intryguje, ale z tego powodu, że właściwie jej nie ma. Chyba spiryt ją zabił... Nasycenie zaskakujące. Najpierw gazu jest strasznie dużo, pęcherzyki (dość duże) osiadają gęsto na ściankach kufelka i tańczą w piwku, ale już po chwili prawie ich nie ma. Zapach dość przyjemny, słodkawy, wyczuwalna moc, ale zamaskowana owocowo kwiatową nutą. W smaku procentów już nic nie maskuje. Dają się zauważyć od razu, choć na szczęście nie jest to wrażenie bardzo przykre. Dominuje słód, z goryczki pozostaje tylko lekki posmak. OPakowanie ma dwie strony. Z jednej to paskudny PET, z drugiej dość ciekawa i na pewno oryginalna etykieta. Określenie "piekielnie extra mocne" uważam za cokolwiek śmieszne, ale może w tej kategorii piw im kto bardziej podkreśli zawartość alkoholu, ten lepszy?

Moja ocena: [3.4]
            Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Andrewbrw
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.03
              • 932

Boss mi nie podchodzi, wole Mocne Polskiie

Jeśli chodzi o mnie to Bossa troche wypiłem, nie jest jakies rewelacyjne, typowe mocne i tanie w malych buteleczkach, sprawdzaq sie na ''szybkiego'' preferuje z tego rodzaju piw Mocne Polskie z browaru Belgia, wypilem tego piwa duże ilośći bedac w Zbąszyniu,niestety na Weilkopolsce łatwiej je dostac niż na Dolnymśląsku
              mja ocena na Bossa :3.0
              Attached Files

Comment

• Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

Jakiś czas temu Abernacki zaprowadził mnie w miejsce, gdzie to piwo nabyłem w PET`cie. Niestety miałem poważne problemy z wypiciem całej litrowej butelki. Nawet po zmrożeniu.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Kijek
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2004.05
                  • 78

Świetna nazwa żeby podkreślić mocny smak, który jak narazie moge sobie tylko wyobrazić, bo jeszcze z takim piwkiem się nie spotkałam...

http://republika.pl/bartowels_basia

Comment

• Jupeon
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.07
                    • 4

Mój kumpel założył sie, ze wypije całą butlę na raz (1 litr), miał duze szanse na sukces (piwosz z niego doskonaly), a jednak zaniemógł po okolo 0,8 i rzygnął sobie bijąc rekord świata - 3m metry bez sprzyjajacego wiatru.

Pozdrawiam wszystkich

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 14999

Jupeon napisał(a)
                      Mój kumpel założył sie, ze wypije całą butlę na raz (1 litr), miał duze szanse na sukces (piwosz z niego doskonaly), a jednak zaniemógł po okolo 0,8 i rzygnął sobie bijąc rekord świata - 3m metry bez sprzyjajacego wiatru.

Pozdrawiam wszystkich
                      tu sie ocenia smak piwa jego walory bądź ich brak a nie niemoc Twojego kumpla
                      Last edited by becik; 2004-07-10, 17:48.
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• grzech
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.04
                        • 4592

W pełni się z Tobą zgadzam Szanowny beciku, ale chciałem się przy okazji pochwalić, że przy pewnym grillu wychyliłem całego litra i jeszcze dwa inne piwka bez wyraźnej szkody dla zdrowia.

Comment

• piwowar2
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.11
                          • 588

Calkiem przyjemne piwko - optycznie i smakowo - az sie zdziwilem, bo co do piw w PETach mam zastrzezenia. Straszna przesada z nazwa oraz tymi 8,1% alkoholu, co wyczuwalne jest w smaku.

Comment

• arcy
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.07
                            • 7538

Nabyłem to to u Olrusa i mogę śmiało powiedzieć, że więcej tego nie zrobię. Nie smakowało mi nawet do posiłku.

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnobursztynowy, co do klarowności mam obiekcje [4]
                              Piana: z początku biało-kremowa, gęsta, drobna, po chwili ostał się jeno cieniutki kożuszek na powierzchni [3]
                              Zapach: słodowo-alkoholowy, dośc mocny, nie za bardzo mi się podoba [2.5]
                              Smak: niewypijalne, mocny goryczkowo-słodowy smak gdzie wybija się na pierwszy plan alkoholowy posmak, bardzo ciepkie, niestety nie dam rady więcej [1.5]
                              Wysycenie: do nasycenia zastrzeżen nie mam [4.5]
                              Opakowanie: PET, prosta etykieta ale bez rewlacji [3.5]
                              Uwagi: zakupione gdzieś na podkarpaciu, piwo w sam raz dla amatorow mocnych wrazen, więcej po nie, nie sięgnę

Moja ocena: [2.375]
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• mapajak
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.12
                                • 1187

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny, złoty [5]
                                Piana: niezbyt obfita, opadająca, ale utrzymuje się cienką warstewką do końca picia [3]
                                Zapach: ładny, czysty, słodowo - słodki [4]
                                Smak: zrównoważony, czysty, słodowy z przyjemnym chmielem i nieco za delikatną, ale miła goryczką, nie czuć nadmiernej mocy ani alkoholu [4]
                                Wysycenie: odpowiednie, pęcherzyki cały czas delikatnie pracują [5]
                                Opakowanie: zwrotna, brązowa butelka i oznaczenie producenta to jedyne plusy. brzydka etykieta, myląca nazwa, brak podanego ekstraktu [3]
                                Uwagi: Piwo nieco staciło mocy - ma teraz 7,0 alk. i widac wyszło mu to na plus. W sumie zostałem miło zaskoczony, na szczescie diabelsko mocne jest tylko z nazwy.

Moja ocena: [3.95]

Comment

Przetwarzanie...
                                X