Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Janów Lubelski, Janów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziI wciskaliby to ludziom jako Janów?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z informacji, jakie pozyskałem u źródła, wynika, że nie jest to żadne nowe piwo, a różnice zauważane przez piwoszy są wynikiem zmian technologicznych zachodzących w browarze. Rzekomo nie uległa zmianie ekstraktywność Janowa, co jednak osobiście poddał bym w wątpliwość mając na uwadze wodnistość tego piwa. Wynikałoby, że to jednak ciągle to samo piwo, a nie coś, co w wersji butelkowej nazywa sie Bieszczadzkie Pils. Jak mnie poinformowano, w przeciągu kilku najbliższych tygodni piwo z Janowa powinno wrócić do swej dawnej, wspaniałej formy. Oby!
Comment
-
-
Jakie są wasze ostatnie odczucia z lektury Janowa? Moje są takie, że piwo mniej więcej się ustabilizowało, choć w dalszym ciągu od tych kilku miesięcy nigdy nie wiadomo do końca, czego się po nim spodziewać. Piwo moim zdaniem zmieniło charakter z ewidentnie słodowego na nieco mniej ewidentnie chmielowy. Na szczęście nie jest to tandetna gorzkość, lecz przyjemna - i w zapachu, i w smaku - ziołowość / kwiatowość. Poza tym mam też mniej pozytywną refleksję: podejrzewam, że gdyby nie rewelacyjna w smaku woda, Janów byłby taki-sobie, a tak jest średnio dobry.
Comment
-
-
Gratuluję dostępu do dobego piwa.
Przy następnej wiadomości nie rób proszę choinki (usunięto) z jej zawartości i umieszczaj swe wpisy w odpowiednich miejscach (przeniesiono). Pragnę przypomnieć że już prezentowałeś wcześniej w podobny sposób swe zachwyty nad Janowem co w przypadku kolejnych podobnych wpisów może się dla nich (tych wpisów) źle skończyćLast edited by ART; 2008-04-11, 08:53.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziGratuluję dostępu do dobego piwa.
Przy następnej wiadomości nie rób proszę choinki (usunięto) z jej zawartości i umieszczaj swe wpisy w odpowiednich miejscach (przeniesiono). Pragnę przypomnieć że już prezentowałeś wcześniej w podobny sposób swe zachwyty nad Janowem co w przypadku kolejnych podobnych wpisów może się dla nich (tych wpisów) źle skończyć
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziI wciskaliby to ludziom jako Janów?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jozi02 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Janów Mocne z czerwoną etykietą (alkoholu objętość 5,8%) - czy to jest to samo piwo?
Comment
-
Comment