Janów Lubelski, Janów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sandacz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.01
    • 345

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    przecież Janów wymodził niedawno coś nowego, "lżejszego": http://www.browar.biz/piwo.php?id=2052
    I wciskaliby to ludziom jako Janów?

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedzi
      to pytanie chyba jednak nie do mnie, to przecież Wasze odczucia, które dziwnym trafem pokrywają się z wprowadzeniem lżejszego piwa przez Janów.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Lacriferno
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.07
        • 783

Z informacji, jakie pozyskałem u źródła, wynika, że nie jest to żadne nowe piwo, a różnice zauważane przez piwoszy są wynikiem zmian technologicznych zachodzących w browarze. Rzekomo nie uległa zmianie ekstraktywność Janowa, co jednak osobiście poddał bym w wątpliwość mając na uwadze wodnistość tego piwa. Wynikałoby, że to jednak ciągle to samo piwo, a nie coś, co w wersji butelkowej nazywa sie Bieszczadzkie Pils. Jak mnie poinformowano, w przeciągu kilku najbliższych tygodni piwo z Janowa powinno wrócić do swej dawnej, wspaniałej formy. Oby!

Comment

• sandacz
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.01
          • 345

Jakie są wasze ostatnie odczucia z lektury Janowa? Moje są takie, że piwo mniej więcej się ustabilizowało, choć w dalszym ciągu od tych kilku miesięcy nigdy nie wiadomo do końca, czego się po nim spodziewać. Piwo moim zdaniem zmieniło charakter z ewidentnie słodowego na nieco mniej ewidentnie chmielowy. Na szczęście nie jest to tandetna gorzkość, lecz przyjemna - i w zapachu, i w smaku - ziołowość / kwiatowość. Poza tym mam też mniej pozytywną refleksję: podejrzewam, że gdyby nie rewelacyjna w smaku woda, Janów byłby taki-sobie, a tak jest średnio dobry.

Comment

• edkor
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.11
            • 31

JANÓW TRADYCJA PONAD WSZYSTKO

Witam
            Wiecie, że piłem ostatnio JANÓW i POLECAM GORĄCO!!!!
            Świetna jakość piwka, lekka goryczka, która po wypiciu ostatniego łyka jeszcze pozostaje na podniebieniu. MNIAAAAM.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

Gratuluję dostępu do dobego piwa.

Przy następnej wiadomości nie rób proszę choinki (usunięto) z jej zawartości i umieszczaj swe wpisy w odpowiednich miejscach (przeniesiono). Pragnę przypomnieć że już prezentowałeś wcześniej w podobny sposób swe zachwyty nad Janowem co w przypadku kolejnych podobnych wpisów może się dla nich (tych wpisów) źle skończyć
              Last edited by ART; 2008-04-11, 08:53.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• edkor
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.11
                • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Gratuluję dostępu do dobego piwa.

Przy następnej wiadomości nie rób proszę choinki (usunięto) z jej zawartości i umieszczaj swe wpisy w odpowiednich miejscach (przeniesiono). Pragnę przypomnieć że już prezentowałeś wcześniej w podobny sposób swe zachwyty nad Janowem co w przypadku kolejnych podobnych wpisów może się dla nich (tych wpisów) źle skończyć
                ZLOŚNIK

Comment

• edkor
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.11
                  • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedzi
                  sandacz wciska to sie ludziom komplety widelców na ulicy odkurzacze piorace i takei tam

Comment

• jozi02
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.03
                    • 53

Dzisiaj w sklepie zobaczyłem i kupiłem (po raz pierwszy) Janów Mocne z czerwoną etykietą (alkoholu objętość 5,8%) - czy to jest to samo piwo?

Comment

• abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jozi02 Wyświetlenie odpowiedzi
                      (...) Janów Mocne z czerwoną etykietą (alkoholu objętość 5,8%) - czy to jest to samo piwo?
                      Po pierwsze nie jest to samo piwo a po drugie ma 6,8% alko.
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                      X