Zwierzyniec, Zwierzyniec Pils
Collapse
X
-
Piłem w wersji btl 0,33 i 0,5 i zdecydowanie 0,33 bardziej charakterny. Niby to to samo piwo, mają zbliżony smak ale ten 0,33 jest intensywniejszy. Ogólnie pils bardziej słodowy niż goryczkowy,ale wg. mnie czołówka polskich pilsów.(lwówek,ciechan,noteckie,zwierz) Butelka mega- ma taki przedwojenny klimat.Trochę można by grafikę poprawić. Ogólnie bez rozczarowania,a jak na Poland to jest juz coś.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiotrasPiłem w wersji btl 0,33 i 0,5 i zdecydowanie 0,33 bardziej charakterny. Niby to to samo piwo, mają zbliżony smak ale ten 0,33 jest intensywniejszy. Ogólnie pils bardziej słodowy niż goryczkowy,ale wg. mnie czołówka polskich pilsów.(lwówek,ciechan,noteckie,zwierz) Butelka mega- ma taki przedwojenny klimat.Trochę można by grafikę poprawić. Ogólnie bez rozczarowania,a jak na Poland to jest juz coś.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LacrifernoZwierz w butelkach 0,5 i 0,33 to nie to samo piwo. Oryginalny Zwierzyniec ze Zwierzyńca jest lany tylko do butelek 0,33, natomiast pozostałe pochodzą z Lublina..
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, klarowny ale zbyt słomkowy, zbyt jasny. [3.5]
Piana: Bardzo kiepska. Ledwie coś tam urosło z grubych bąbli to zaraz opadło do zera. Trzymała się przez chwileczkę. [2.5]
Zapach: Ładny chmielowy aromat. Trochę za mało intensywny. [4]
Smak: Smak to zdecydowanie największy atut tego piwa. Pyszny chmielowy smak z mocną goryczką. Po przełknięciu mocny gorzki posmak chwilę trzyma się w ustach. Ogólnie bardzo orzeźwiające, lekkie. [4.5]
Wysycenie: Mocne i trzyma się do samego końca cały czas intensywnie pracując i ożywiając piwo. [4.5]
Opakowanie: Skromne i ładne. Kapsel bardzo ładny, w stylu reszty. Butelka bardzo fajna (granat 0,33). Niestety brak ekstraktu. [4]
Uwagi: Bardzo dobre lekkie piwo. Idealne było by do lania w pubach. To dowód, że i u nas można warzyć dobre piwo. Szkoda, że to tylko 0,33l było.
Piwo otrzymane od dkrasnodebskiego w prezencie. Dzięki.
Moja ocena: [4.05]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LacrifernoWczoraj pisałem, dziś po części dementuję. Dziś natkąłem się na Ziwerzyńca w butelce 0,33 z Lublina. Czyżby piwo miało podzielić losy Piasta i Heveliusa? Coraz częściej też słyszę o zmierzchu zwierzynieckiego browaru.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
tylko, że na giełdzie Tyskiej kupiłem Zwierzyńca już niekoniecznie zwierzynieckiego. nie ten smak i brak informacji o tym, że był zrobiony w Zwierzyńcu. a skoro Goolman gold jest rozlewany do butelek kształtem identycznych co te zwierzynieckie, to potwierdza to fakt, że Lublin bez problemu może uwarzyć i rozlać "zwierza" u siebie. a dalej to wogóle już wole nie myślećComment
-
Zwierz w butelkach typu Goolman i puszkach ZAWSZE był z Perły z Lublina. Tylko małe butelki były ze Zwierza.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumZwierz w butelkach typu Goolman i puszkach ZAWSZE był z Perły z Lublina.
Tylko małe butelki były ze Zwierza.Comment
-
Zabiłeś mi ćwieka bo nie widziałem Gollmana Gold ale podejrzewam, że to jest jakaś przezroczysta butelka o innym kształcie niż handgranat Zwierza.
ps. Tak czy tak na Zlocie będziemy w browarze więc przecież by nie ściemniali bo zobaczymy piwo na własne oczy więc nie rozumiem Waszych obaw. Natomiast jasnym jest, że piwo ze Zwierza będzie tylko w regionie natomiast poza najlbliższymi okolicami będzie z Perły - nad czym oczwyiście ubolewam.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumZabiłeś mi ćwieka bo nie widziałem Gollmana Gold ale podejrzewam, że to jest jakaś przezroczysta butelka o innym kształcie niż handgranat Zwierza.
ps. Tak czy tak na Zlocie będziemy w browarze więc przecież by nie ściemniali bo zobaczymy piwo na własne oczy więc nie rozumiem Waszych obaw. Natomiast jasnym jest, że piwo ze Zwierza będzie tylko w regionie natomiast poza najlbliższymi okolicami będzie z Perły - nad czym oczwyiście ubolewam.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-06-05, 15:34.Comment
-
Właśnie dostałem piwo Zwierzyniec Pils w butelce 330ml ("granat") Na etykiecie nie ma wiadomości na temat browaru, na kontrze napis: "Perła - Browary Lubelskie S.A." czyli nadal nic nie wiadomo. Butelka nawet z daleka nie przypomina Goolmana Golda, różni się kolorem i kształtem. No... powiedzmy, że kształtem z daleka przypomina, ale z bardzo daleka.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPoczytaj temat o Zlocie a będziesz wiedział, że raczej zmierzchu się nie przewiduje. A jeżeli na Zlot przybędziesz będziesz miała okazję sam osobiście spytać.
Na Zlot, jeśli dotrę, to jedynie przejazdem. Postaram się w tym okresie zakotwiczyć w Krasnymstawie i może w drodze powrotnej zboczę na Zwierzyniec.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibiWłaśnie dostałem piwo Zwierzyniec Pils w butelce 330ml ("granat") Na etykiecie nie ma wiadomości na temat browaru, na kontrze napis: "Perła - Browary Lubelskie S.A." czyli nadal nic nie wiadomo.Ostatnia zmiana dokonana przez Lacriferno; 2006-06-05, 18:08.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi... Butelka nawet z daleka nie przypomina Goolmana Golda, różni się kolorem i kształtem. No... powiedzmy, że kształtem z daleka przypomina, ale z bardzo daleka.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno...
Zwierz w butelkach 0,33 pochodzi jeszcze ze Zwierzyńca. To samo tyczy się Carmela, gdzie też nie ma informacji o zwierzynieckim browarze.Comment