Pilsa ze Zwierzyńca (nie z Lublina) proszę opisywać tutaj.
Zwierzyniec, Zwierzyniec Pils
Collapse
X
-
Zwierzyniec, Zwierzyniec Pils
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Czy to aby na pewno prawda, co wyczytałem gdzieś na Forum, że kupujac Zwierzyńca w butelce 'granat' 0,33 l. mam gwarancję, że piwo pochodzi ze Zwierzyńca?
Pytam, bowiem opakowanie nie dostarczyło mi stosownych wyjaśnień. Z góry dziękuję za objaśnienie mię w tej kwestii.ONE LOVE
Comment
-
-
Na kontretykiecie butelki 0.33 (nietypowa , ale zwrotna) jest jasna informacja : " Producent : Zakłady Piwowarskie w Lublinie SA ;
Browar w Ziwerzyńcu, ul. Browarna 7 "
Na butelce 0.5l w oznaczeniu producenta podano wariantowo:
I - Browar w Zwierzyńcu ,
II - Browar nr 1 w Lublinie , ul. Kunickiego 106.
( tylko nigdzie nie mogę znaleźć na tej butelce , gdzie są sygnaturki oznaczające miejsce warzenia).piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Na puszkach oznaczenie pochodzenia znajduje się wraz z datą ważności. Butelki 0,5 litra nie miałem w ręku. Co do granatów to jest dokładnie tak jak napisał ppns. A teraz ocena: piwo znacznie pogorszyło się od tego pitego kilka lat temu. Jednak i tak pozostaje niezłym pilsem. Piana zbyt krótko utrzymująca się i zbyt mało zwarta. W smaku lekko wodniste, jednak gdzieś daleko wyczuwalna goryczka. Piwo ogólnie bardzo delikatne. Dla mnie w pilsach to 4 a w jako piwo w ogóle 3+.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Kupione w WWA i niestety puszka.Teraz pare slow komentarza- kolor taki sobie, pianka opada dosc szybko,ale cienka warstwa trzymala sie do prawie do konca, wypilem dosc szybko i nie mam zastrzezen co do nasycenia, zapach - przyjemny, ma cos w sobie w porownaniu z innymi pilsami, delikatny smak- nie bede przesadzal z przymiotnikami,smakuje mi.Ostatnio pilem z dawno z butelki podobnej do granata,teraz nowy image Zwierzynca,ktory bardzo mi sie podoba.Sprobujcie tego piwa jesli bedziecie mieli mozliwosc
Moja ocena: [4.1]
[Admin: ocena przeniesiona tutaj]JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
wyprostowane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ppns napisał(a)
Na butelce 0.5l w oznaczeniu producenta podano wariantowo:
I - Browar w Zwierzyńcu ,
II - Browar nr 1 w Lublinie , ul. Kunickiego 106.
( tylko nigdzie nie mogę znaleźć na tej butelce , gdzie są sygnaturki oznaczające miejsce warzenia).
Ale po smaku - bez rewelacji, w pierwszej chwili wydaje się być znacznie bogatsze w smaku od popularnych pilsów - myślę, że to chyba nie może być prawdziwy Zwierzyniec (którego, nota bene, nigdy w życiu nie piłem).browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Tym razem piłem Zwierzyńca w ślicznej charakterystycznej butelce 0,33 otrzymanej od Slavoya (wielkie dzięki! ) z zapewnieniem, że to prawdziwy Zwierzyniec.
Piana całkiem solidna, znika dość szybko, ale pozostawia gruby kożuszek.
Kolor - bardzo jasny, ale równocześnie bardzo intensywny (taki prawie cytrynowy). Ogólnie całkiem ładny.
Gazu sporo.
W smaku intensywna goryczka i leciutka kwaskowatość - znakomicie orzeźwia, mógłbym pić i pić, nawet zimą!
Moja ocena: [4.3]browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
jerzy napisał(a)
Tym razem piłem Zwierzyńca w ślicznej charakterystycznej butelce 0,33 otrzymanej od Slavoya (wielkie dzięki! ) z zapewnieniem, że to prawdziwy Zwierzyniec.
Piana całkiem solidna, znika dość szybko, ale pozostawia gruby kożuszek.
Kolor - bardzo jasny, ale równocześnie bardzo intensywny (taki prawie cytrynowy). Ogólnie całkiem ładny.
Gazu sporo.
W smaku intensywna goryczka i leciutka kwaskowatość - znakomicie orzeźwia, mógłbym pić i pić, nawet zimą!
Moja ocena: [4.3]JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Zwierzyńca piłem nie raz i uważam, że to jedno z ciekawszych piw polskich.
Oczywiście zależy jaki kto lubi smak.
To piwo nie jest mocne ale takie ma być.
Najważniejszy w nim jest wspaniały smak goryczki - delikatny ale bardzo wyraźny (nie gryzie w gardło).
Zwierzyniec jest lepszy od Perły. Może ktoś zauważył, że te dwa piwa robione są na jakiejś innej wodzie - dobrej wodzie.
Last edited by Oskarx; 2004-02-20, 11:28.Oskar
Comment
-
-
Zwierzyniec najlepiej smakuje w kajpce przy browarza (niestety czynna tylko w sezonie letnim).
Nie wiem jak inni ale ja czuję wyraźną róznice pomiedzy tym w butelkach 0.33(granat) a 0.5l lub puszkowym. W tych pierwszych jest najsmaczniejsze. Niestety w warszawie trafiłem tylko na puszki i duże butelki.
Piwo zdecydowanie poleca moja ocena 4.5(w browarze i małe butelki) oraz 4 (puszki i butelki 0.5l)Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
Comment