gotów do oceny
Jagiełło, Light
Collapse
X
-
Jagiełło, Light
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
piana gęsta, osiada powoli, długo utrzymuje się na powierzchni, kolor jasnobursztynowy, nasycenie gazem bardzo dobre, zapach miły, lekki ale aromatyczny, wyczuwalny chmiel, w smaku - doskonałe jasne lekkie piwo, doskoanły smak chmielowy, dość mocno wyczuwalna goryczka, jak dla mnie bardzo dobre piwo, gorąco polecam;
butelka euro, czarny kapsel, etykita - http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=7230&s=
Moja ocena: [4.525]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Kolor jasnego bursztynu; gaz: dużo, maleńkie bąbelki; smak wprost idealnie zharmonizowany; piana jak na polskie warunki aż nadto przyzwoita. Wyśmienite piwo o doskonale zrównoważonej w smaku proporcji słodu i chmielu. Specyficzny, łagodny, trudny do zdefiniowania zapach. Ogólnie: lekki, smaczny pils z butelki typu 'bączek' 0.33l. Ostatnio mam dobrą passę i trafiam same znakomite piwa. Oby tak dalej. Gorąco polecam.
Moja ocena: [4.5]ONE LOVEComment
-
-
cielak napisał(a)
ŁE...
kolor- paskudnie jasny,cytrynowy
CO2- idealne, w sam raz łechta gardziołko
smak-mocno chmielowo-słodowy
piana-brak
zapach-kwas,chmiel mocny, byle jakie piwo!!!!!
opakownie- takie tam, normalne.
Moja ocena: [4.025]Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarniaComment
-
Faktycznie Light, ale nie przeszkadza to, w tym, że to piwo jest dobre.
Kolor złoty, powiedzmy, że pasuje do wymienionego określenia "light". Piana biała, równa, gesta i całkiem trwała. Mogłaby być odrobinę wyższa. Nasycenie całkiem zgrabne, nie za duże, ale wyraźne. Zapach nie bardzo intensywny, ale przyjemny. Chmielowy, z notą słodową. Podobne walory i w podobnym natężeniu, rządzą smakiem. Oprócz tego delikatna goryczka. Pije się bardzo iękko i lekko. Opakowanie, takie zwykłe, bez szczególnych wartości na plus, ani na minus.
Dzięki dla e-prezesa, za umożliwienie degustacji!
Moja ocena: [3.975]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Zakupione w Lublinie, w drodze powrotnej ze Zlotu, w sklepie na Tumidajskiego (Sklep-piwowar, pozdrowienia!).
Kolor złocisty, jasny, jak na piwo "light" ładny. Piana, niestety, sprawiła zawód - była niska i dziurawa, szybko opadała, zostawiając jedynie obrączkę. Nasycenie całkiem dobre, bąbelki średniej wielkości. Zapach lekki, chmielowy, przyjemny, z odległą nutą słodu. W smaku wyraźna, dobra goryczka, lekko słodowe. Piwo lekkie, ale bynajmniej nie wodniste. Niestety, pojawia się słaby, mdławy posmak, który występuje w piwach warzonych z dodatkiem kukurydzianym, a którego nie lubię. Na etykiecie napisano "Tradycyjna metoda warzenia" - to skąd niby kukurydza?
Piwo w bączku, etykieta prosta i estetyczna.
Ogólnie byłoby dobre, gdyby nie ten jeden minus w smaku...
Moja ocena: [3.6]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy. Ale w sam raz dla takiego ekstraktu. [4]
Piana: Była przez chwilę. Szybko stawała się dziurawa i znikła całkowicie. [3]
Zapach: Chmielowy, nieco kwaskowy. [3.5]
Smak: Bez rewelacji. Leciutki posmaczek chmielowy, nieco wodniste. Ogólnie nijaki. [3]
Wysycenie: Nienajgorsze. Bąbelki bardzo żywe i nie znikają za szybko. [4]
Opakowanie: Butelka "bączek" - szkło mocn sfatygowane, etykieta czytelna i estetyczna, najwazniejsze informacje podane. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.3]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Doskonała klarowność. Nie za jasne, nie za ciemne - barwa akurat pasująca do ekstraktu [4.5]
Piana: Tutaj słabiutko - drobnopęcherzykowa, biała ale za to niska i szybko znikła. [2]
Zapach: Niezbyt intensywny zapach. Nuty słodowe łączą się z pochodzącymi z fermentacji. Pachnie nieco podobnie do piwa ciechanowskiego. [3.5]
Smak: Smak zaskoczył mnie na plus. Wyrazista słodowość uzupełniona sporą goryczką (może tylko nie nazbyt szlachetną). Nieco za mało pełne w smaku. [4]
Wysycenie: Nasycenie niewielki. Lubię mało nagazowane piwa, ale to ma gaz typowo brytyjski! [3]
Opakowanie: Plus za butelkę typu bączek. Natomiast estetyka etykiety pozostawia wiele do życzenia. Kapsel czarny. [3]
Uwagi: Zakupione w namiocie browaru na tegorocznych Chmielakach. Ma charakterystyczny smak, w dodatku (co nie bez znaczenia) przyjemny. Gdyby miało więcej gazu, byłoby już zupełnie dobrze. Chętnie do niego wrócę.
Moja ocena: [3.55]Ostatnia zmiana dokonana przez Borysko; 2005-10-12, 19:07.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, moim zdaniem zbyt ciemny, ale ładny [4]
Piana: nizbyt obfita, rzadka i szybko opada [2.5]
Zapach: delikatny słodowy, przebijające nuty kwasowe [3.5]
Smak: delikatny ale o doścwyrażnej goryczce [4]
Wysycenie: przyzwoite [4]
Opakowanie: etykieta ok., ale brak krawatki i kontry, a także kapsla [3.5]
Uwagi: bardzo przyzwoite piwo, niby light a jednak swoja wagę ma
Moja ocena: [3.65]PoszukujęComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13...brak ... kapsla...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseTo wygazowane pewnie?
Brak kapsla firmowego-> oto mi chodziłoOstatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2006-01-22, 16:26.PoszukujęComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, standard u Jagiełły [4]
Piana: Dość słaba, szybko zniknęła z kufla. [3]
Zapach: Lekko chmielowy, jednak dość "słaby" [3.5]
Smak: Takie sobie, przeciętne piwko, typowo goryczkowe jednak goryczka słaba, piwo wodniste, jak dla mnie smak zbyt lekki. [3]
Wysycenie: Nie mam zastrzeżeń, może trochę za słabe [4]
Opakowanie: butelka typu bączek 0,33l, duży plus za tą ciekawą butelkę, informację podane, brak kontry, kapsel czarny. [4]
Uwagi: Cena dość niska, jednak zdecydowanie wole inne piwa z tego browaru.
Moja ocena: [3.325]Comment