Perła, Carter

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotrsh
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.07
    • 435

Zakupione w Żabce cena 1,6.
    Piana utrzymuje sie długo i pozostawia trwału ślad na kuflu. CO2 nasycenie słabe, ale może być, zapach-dla mnie jest to zapach wody, smak metaliczny nie wiem czy to zasłyga puszki?-jest dla mnie okropny. Najlepsza w tym piwie jest szata graficzna. Na pewno już go więcej nie kupię..

Moja ocena: [1.975]
    Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51

Comment

• peter_1000
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.05
      • 583

Drugie piwo dziś przez ze mnie oceniane, a które zostało niesamowicie zjechane przez moich szacownych poprzedników. Jednak ja się do oprawców nie przyłączę .
      Kolor faktycznie jasny i nijaki jednak weźmy pod uwagę że mamy do czynienia z piwem o ekstrakcie góra 10 Blg.Piankę piwo miało bardzo ładną, tyle że miało bo już po paru minutach uleciała gdzieś hen, w przestworza. Zapach słodowy i jakby lekko chlebowy. Niezgorszy, jednak do szczęścia jeszcze trochę brakuje. Nagazowanie mogłoby też być ciut większe jednak jak dla mnie styknie. (ciekawe czemu browaru oszczędzają na gazie, przecież to nic je nie kosztuje). W smaku piwo bardzo charakterystyczne dla produktów Perły. Po pierwszym łyku pomyślałem, hej toż to rozcieńczony Kryształ. I faktycznie posiada te same smaczki jakby miodowe, taką samą proporcję akcentów słodowych do goryczkowych. Jak dla mnie całkiem przyzwoite piwo, oczywiście w swojej grupie. Jeśli będę miał ochtę na słabe piwko, a Carter będzie pod ręką na pewno z niego skorzystam.

PS Cielak daj mi spokój

Moja ocena: [3.7]
      Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia

Comment

• Akren
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.12
        • 111

Kupiłem to piwko pewnego razu w wakacje. Własciwie jedynym powodem zakupu było to że chciało mi sie pić a w portfelu miałem jedynie 1,80 (kosztowało coś poniżej tego). Tańszego piwa wtedy nie było tam. Musze przyznać że jest to jedno z gorszych piw jakie piłem. Przede wszystkim bardzo wodniste, żadnej nuty goryczy, zero 'charakteru'i mdłe. Tak po krótce określiłbym to Cartera

Comment

• ArturŁ
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.11
          • 374

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mimo niewielkiego ekstraktu,barwa ładna - czyli w moim mniemaniu nie nazbyt jasna. [4]
          Piana: Piana gęsta,utrzymująca się długo,zostawiająca "wysepki" na kuflu. [4]
          Zapach: Zapach ciekawy,orzeźwiający. [3]
          Smak: Może była to kwestia małej zawartości alkoholu w piwie (wszak 3,8%miało),a może posmaku aluminiumowego pochodzącego od puszki - smak był ZŁY,a piwo zbyt rozwodnione. [2]
          Wysycenie: Bąbelki pojawiały się tylko wtedy,gdy mocniej zatrzęsłem w gniewie kuflem - a i wtedy były malutkie i nieciekawe. [2]
          Opakowanie: Opakowanie oceniam jako zwracające uwagę - dobry dobór barw. [3.5]
          Uwagi: Nie bardzo mi smakowało.Piwo lekkie,raczej dla niewiast (a i tak nie dla wszystkich) lub osób lubiących piwo rozwodnione (tylko czy są takie?).

Moja ocena: [2.725]

Comment

• sibarh
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2005.01
            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika palko
            Staniało Adamba na Wysokim Stoczku piwo Carter 3,8% w cenie 0,78 groszy puszka 0,5 litra.
            Przydatność tylko do 24 lipca
            2800 nowe piwa opisałem na forum
            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• ArtK31
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.04
              • 708

Ocena z ARTomatu

Kolor: kolor dość ciekawy , ciemnej słomki [4]
              Piana: początkowo obfita, gruboziarnista lecz zbyt szybko pozostaje po niej tylko wspomnienie [3]
              Zapach: intensywny, chmielowy, powiem że dość przyjemny [4]
              Smak: chyba zbyt rozwodnione to piwko , czuć goryczkę, czuć nachmielenie lecz to tylko tło ....może to zupełny brak nasycenia .... [2.5]
              Wysycenie: najgorszy parametr tego piwka , praktycznie brak nasycenia..... [1]
              Opakowanie: Szata graficzna opakowania ( puszki) dość przyzwoita , tylko skąd pomysł na samą nazwę carter ??? [3.5]
              Uwagi: zakupione w sklepie sieci Rabat za 1,59.
              Zakupione raczej DWA RAZY : PIERWSZY I OSTATNI
              Trudno będzie powrócić do tego piwa .....
              Szkoda, że Browary Lubelskie wypuszczają "coś" takiego ....

Moja ocena: [3.125]

Comment

• Scriptus
                • 2006.04
                • 189

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasna słomka, piwo klarowne, kolor być może odpowiedni dla tego typu piwa, jednak lubię ciemniejsze [4]
                Piana: słąba, znika w błyskawicznym tempie [2.5]
                Zapach: słaby, ledwo wyczuwalny, choć przyjemny, chmielowy [3.5]
                Smak: Za bardzo rozwodnione jest to piwo, choć nie da się ukryć, że i tak je wolę, niż jakieś soki, czy kole. Na pewno jest lepsze niż woda, ale wode psi pijają [3]
                Wysycenie: Bąbli ma w normie, myślę, że u nieprzeterminowanego piwa najłatwiejszy do osiągnięcia parametr. [4.5]
                Opakowanie: Za coś muszę dać piątkę, opakowanie spełnia wszystkie wymagania, zarówno estetyczne, jak i informacyjne, w tym wypadku puszeczka z supermarketu. [5]
                Uwagi: Jako kierowca z przymusu stale szukam niskoalkoholowego, acz smacznego piwka, które można by wypić na działce do grila na godzinkę przed odjazdem nie narażając sie na przykrości ze strony drogówki, stąd moje próby. To piwo chyba jest takie, lekkie, orzeźwiające, tylko dlaczego takie wodniste w smaku.... Alkoholu też w nim nie za wiele, wypiłem 4 i nic . Dla kierowcy dobre, muszę sprawdzić, czy alkomaty się po nim nie wściekają

Moja ocena: [3.35]
                Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnoslomkowy, klarowne [4]
                  Piana: biala, średniobąbelkowa, opada szybko, nie osadza się na szkle [2.5]
                  Zapach: delikatny, slodowy połaczony z zapachem fermentacji [2.5]
                  Smak: zbyt wodniste, mocny metaliczny posmak w którym kryje się się lekki goryczkowy posmak [2]
                  Wysycenie: za male, prawie w ogóle go nie ma [1.5]
                  Opakowanie: przeciętna, malo rzucająca się w oczy puszka [3]
                  Uwagi: Niestey ale przestaję robić z siebie męczennika, nie smakuje, zlew, tak też jest w tym przypadku, picie tego piwa nie daje mi przyjemności, dwa łyki to i tak za duzo.

Moja ocena: [2.35]
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Shlangbaum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2005.03
                    • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno złoty. Trudno coś więcej w ocenie podać gdyż nie ma ektraktu podanego na opakowaniu. [4]
                    Piana: Do końca utrzymujący się dywanik. Bardzo wysoko cenię taką pianę w tak cienkich piwach. [4.5]
                    Zapach: Słodowo-chmielowy. Jednak chmiel powinien być bardziej intensywny. [4]
                    Smak: Piwo wytrawne i goryczkowe ale bez przesady. Bardzo płaskie. Jest smaczne ale nudne w swojej prostocie. Na upały w sam raz. [3.5]
                    Wysycenie: Równomierne do końca ale niezbyt bujne. W szklance słabiej widoczne. W ustach pomaga utrzymywać równowagę między goryczką a słodowością. [4]
                    Opakowanie: Puszka estetyczna ale bezsensowna francuska (chyba francuska) nazwa i brak podanego ekstraktu. [3.5]
                    Uwagi: Można pić to piwo. Dobre w letnie skwary na grilla i nad wodę bo upić się nim nie da Według mnie to takie samo piwo jak na przykład austriacki Schwechater (http://browar.biz/forum/showthread.php?p=570190)

Moja ocena: [3.825]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Seta
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno-złoty lub ciemno-słomiany. Ujdzie... [3]
                      Piana: Grubobąbelkowa, szybko znika [2.5]
                      Zapach: Dość wyrażny chmielowy i niestety metaliczny (puszka). [3]
                      Smak: Nieco wodniste ale jak najbardziej pijalne. Gorzki ze słabowyczuwalnym nie najprzyjemniejszym posmakiem. [3.5]
                      Wysycenie: Nieco za słabe, niewidoczne w szklance. [3]
                      Opakowanie: Estetyczne puszka, dość głupia naazwa, brak info o ekstrakcie. [4]
                      Uwagi: Piłem dziś pierwszy raz... Do wypicia, ale jak na Perłę słabe. Stosunek ceny do jakości bardzo dobry.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• rotmistrz
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.06
                        • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: slomkowy, klarowny [3.5]
                        Piana: szybko siada, pozostawiając dziurawy kożuszek [1.5]
                        Zapach: chmielowo-slodowy, ciekawy, [3]
                        Smak: slaba goryczka, lekko szczypie w język w końcowej fazie przełykania [3.5]
                        Wysycenie: śladowe ilości gazu, bardzo rzadko odrywały się bąbelki gazu od dna [1.5]
                        Opakowanie: zielono-biało-czerwona kolorystyka, informacje o piwie nie pełne [3]
                        Uwagi: Po głubczycach specjal super mocne to była rozkosz.

Moja ocena: [3]

Comment

• michioso
                          • 2002.10
                          • 112

Kolor: ciemna słomka, klarowne.
                          Piana: biała, szybko opada.
                          Zapach: słodowo-chmielowy.
                          Smak: bardzo wodniste, czuć lekką goryczkę, posmak aluminiowy od puszki.
                          Wysycenie: bardzo słabe, ledwo widoczne w szkle.
                          Opakowanie: estetyczna puszka, śmieszna nazwa , brak info o ekstrakcie.
                          Uawgi: zakupione w osiedlowym sklepie za 1,70 zł. Jak na Perłę to cienkie piwo.

Comment

• Gopher
                            • 2007.10
                            • 450

Najdziwniejsze jest to że w samym Lublinie Cartera jest dość ciężko spotkać, ja Cartera pierwszy raz trafiłem w Katowicach i byłem mocno zaskoczony tym że jest on produkowany w moim mieście. A przypadkiem Carter nie jest robiony dla jakiejś sieci?
                            Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• barthez
                              • 2005.07
                              • 367

Ocena z ARTomatu

Kolor: słomkowy, klarowny [3.5]
                              Piana: dość obfita, ale mało trwała [2.5]
                              Zapach: przyjemny, lekko miodowy, czuć , że to lekkie piwo, chociaż mnie to nie przeszkadza [4]
                              Smak: lekkie, trochę rozwodnione, ale z pewną dozą goryczki, przeciętne - piłem już dużo gorsze "cienkie" piwa [3.5]
                              Wysycenie: na pewno nie za duże, mnie to pasuje [4.5]
                              Opakowanie: moim zdaniem kiczowata grafika na puszce, ordynarne, proste kolory [1.5]
                              Uwagi: na puszce widnieje informacja, że alkohol stanowi 4,5% obj.,

Moja ocena: [3.525]

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Zakupiłem wczoraj za 1,79zł, wersja puszka.

Jeszcze nie piłem, bo dopadła mnie choroba, ale nowe szaty mogę pokazać..

4,5% alk.
                                BLG brak
                                zawiera słód jęczmienny

na dole puszki pod PIWO JASNE jest napis "TRADYCYJNIE WARZONE", nie wiem czy grafik dał ciała czy specjalnie jest to niewidoczne, bo to piwo raczej z tradycją to ma mało wspólnego.

Opiszę trunek z lepszą fotką za dni kilka
                                Attached Files
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X