Perła, Goolman Strong

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celtyk87
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.11
    • 208

W żabce po 2,15zł, tańszy odpowiednik perły.

Comment

• Rycho_128
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.03
      • 1054

Ocena z ARTomatu

Kolor: Niby prawidłowy, raczej jasny, lekko przybrudzony, ale wydaje mi się, że akurat tu nie powinien być mętny, a niestety lekko jest, stąd taka niska ocena. [2.5]
      Piana: Pojawiła się przy nalewaniu, później opada, ale ślady zostawia. [4]
      Zapach: Neutralna trója, bo zapach też neutralny, niezbyt intensywny. [3]
      Smak: Ja od piwa, nawet za tę cenę, wymagam zdecydowanie więcej. Nie powiem, żeby było niesmaczne, nie ma wyczuwalnych przeze mnie wad smakowych, ale smaczne też nie jest. Wszystkie składowe smaku mocno przytłumione - ani piwo nie jest słodowe, ani chmielowe, przez co stwarza wrażenie wodnistego, a przy tym ekstrakcie nie powinno tak być. Najkrócej mówiąc - smaku zasadniczo nie stwierdzam... [2.5]
      Wysycenie: Może być, średnie. [4]
      Opakowanie: Puszka w ciemnej tonacji, projekt graficzny nie zachwyca, ale i nie odrzuca. [3.5]
      Uwagi: Kupiłem na spróbowanie jedną sztukę po dość długim niepiciu tegoż piwa w Żabce w Gdańsku Wrzeszczu na ul. Wajdeloty, nie pamiętam dokładnie ceny, ale tanio (dwa z czymś zł). Długo pomyślę zanim ponownie kupię. Chyba nie warto. Mając te pieniądze można znacznie lepiej zainwestować...

Moja ocena: [2.95]
      Gdański Browar WaRy
      Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
      Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• granat862
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.12
        • 945

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno złoty troche za jasny jak na 14. [2.5]
        Piana: Drobnopęcheżykowa, nie za wysoka szybko znika [3]
        Zapach: Przyjemny słodowo chmielowy. [3.5]
        Smak: Dominuje słodowość, niewielka goryczka też jest, trochę słodkawe. [3.5]
        Wysycenie: Średniowysokie [4]
        Opakowanie: Mało ciekawa stylistycznie pucha, brak ekstraktu. [3.5]
        Uwagi:

Moja ocena: [3.425]
        Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• andszcz
          Porucznik Browarny Tester
          • 2008.07
          • 310

Całkiem dobra relacja cena/jakość
          "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• andszcz
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.07
            • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz
            Całkiem dobra relacja cena/jakość
            Zwłaszcza w porównaniu do Foxa Mocnego
            "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• Mario_Lopez
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.08
              • 991

Kilkakrotnie podchodziłem do tego piwa, i za każdym razem smakuje mi coraz gorzej, jakiś czas temu moja ocena wyniosła 3,35, teraz była by niższa, kupiłem dzisiaj jedną puszkę i męczę się z nią dość długo, mimo solidnego schłodzenia, spłaszczony smak, w tle nuty alkoholowe, już dużo lepiej moim zdaniem wypada słabsza wersja Goolmana, i przynajmniej jest w butelkach...
              Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2010-06-14, 16:19.
              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• dipeone
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 741

A mi to piwo całkiem smakuje.
                Dostępne jest chyba w każdym sklepie sieci Żabka i kosztuje (przynajmniej w tych rumskich) 2 złote za puszkę ,bo butelkowych nie ma, są tylko zielone ,które mi podchodzą średnio.
                Odkąd spróbowałem i w sytuacjach ,w których nie mam zbyt dużo funduszu to jest to piwo często przeze mnie wybierane (no i nie taka masówka, bo w końcu Perła robi).
                Gdybym miał wystawiać ocenę to dałbym 3+.

Comment

• wrednyhawran
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne złoto, klarowny, w porządku jak na stronga. [4.5]
                  Piana: Słabiutka, przy nalewaniu syczy jak diabli, co zwiastuje szybką destrukcję piany, która nie utrzymała sie nawet 15 sekund. [1]
                  Zapach: Praktycznie niewyczuwalny, jedynie jakaś dziwna słodycz, kompletnie nic poza tym. [1.5]
                  Smak: Kwaskowa słodycz, momentami przypominająca nawet posmaki winne., Na koniec dochodzi silny i małoprzyjemny alkohol, goryczka na końcu śladowa, metaliczna i cierpka. Zlewu nie poczęstuję, ale dopiję bez przyjemności. [2]
                  Wysycenie: Baaaardzo wysokie. Tak jak wspominalem wyzej przy nalewaniu syczy jak cola (tyle że ona ma lepszą pianę) Na pewno strong nie powinien miec aż tak wysokiego nagazowania. [2]
                  Opakowanie: Nowy design puszki, producent słusznie odszedl od nudnej tendencji czarnych barw - puszka jest zielona, bez rewelacji kompozytorskiej, brak podanego ekstraktu. Zdjęcie poniżej. [3]
                  Uwagi: Jeden z gorszych strongów jakie mialem okazję pić. Wypijalne i charakterystyczne w smaku (specyficzna słodycz), ale na minus. Za duzo slodyczy i alkoholu w smaku, za mało wszystkiego innego. Odhaczone, zapomniane.

Moja ocena: [1.9]
                  Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2011-03-31, 01:55.
                  Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                  Małe Piwko Blog
                  Małe Piwko Blog na facebooku
                  Domowy Browar Demon

Comment

• wrednyhawran
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2010.07
                    • 1784

Nowa puszka, jakość zdjęcia może nienajlepsza, bo zdjęcie robione laptopem, nie mam chwilowo dostepu do aparatu.

P.S. Teraz dopiero zauważyłem przy okazji, że jednak są czarne elementy na puszce - jakoś dziwnym trafem w pamięci zostały mi tylko zielone akcenty.
                    Attached Files
                    Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2011-03-31, 01:59.
                    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                    Małe Piwko Blog
                    Małe Piwko Blog na facebooku
                    Domowy Browar Demon

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, może z tych ciemnych. Podejrzanie za blady. [3.5]
                      Piana: Zjawiskowa - tworząc się, jednocześnie znika. Na dodatek zostawia obrzydliwie nieapetyczne wysepki, jakby płyn pod nimi był skiśnięty. [2]
                      Zapach: Dominuje alkohol wspierany słodkawą, miodową nibysłodowością. Dość typowy dla naszych strongów, mnie tradycyjnie odrzuca. [3]
                      Smak: Brak słodowej bazy, alkoholowa goryczka, posmaki kartonowe. [3]
                      Wysycenie: Buzuje jak w pepsi. Za duże ale, paradoksalnie, pozwala dopić szklankę. [3.5]
                      Opakowanie: Żenujące. [3]
                      Uwagi: Jak na swoje 7 % vol., mocno dało mi w dekiel podczas degustacji.

Moja ocena: [2.95]

Comment

• Cyssiek
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2011.05
                        • 93

Jak osobiście fanem goola zielonego jestem, pijam go w ilościach ogromnych, to stronga nie tykam kijem. Jest po prostu słaby, nie wiem nawet jak go określić, jakiś taki skisły.

A moi drodzy, co do opakowania... Jeszcze niecały rok temu gool miał śliczną grafikę, teraz to co widzę to prawdziwa żenada. A i smaczny był...
                        PS - tak wyglądała stara puszka. Jak dla mnie śliczna, pięknie się mieniła w słońcu.. (rozmarzyłem się)
                        Attached Files
                        "Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13961

Goolman Mocne ma swój odrębny wątek. Proszę opisywać go tam.
                          Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment