W żabce po 2,15zł, tańszy odpowiednik perły.
Perła, Goolman Strong
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Niby prawidłowy, raczej jasny, lekko przybrudzony, ale wydaje mi się, że akurat tu nie powinien być mętny, a niestety lekko jest, stąd taka niska ocena. [2.5]
Piana: Pojawiła się przy nalewaniu, później opada, ale ślady zostawia. [4]
Zapach: Neutralna trója, bo zapach też neutralny, niezbyt intensywny. [3]
Smak: Ja od piwa, nawet za tę cenę, wymagam zdecydowanie więcej. Nie powiem, żeby było niesmaczne, nie ma wyczuwalnych przeze mnie wad smakowych, ale smaczne też nie jest. Wszystkie składowe smaku mocno przytłumione - ani piwo nie jest słodowe, ani chmielowe, przez co stwarza wrażenie wodnistego, a przy tym ekstrakcie nie powinno tak być. Najkrócej mówiąc - smaku zasadniczo nie stwierdzam... [2.5]
Wysycenie: Może być, średnie. [4]
Opakowanie: Puszka w ciemnej tonacji, projekt graficzny nie zachwyca, ale i nie odrzuca. [3.5]
Uwagi: Kupiłem na spróbowanie jedną sztukę po dość długim niepiciu tegoż piwa w Żabce w Gdańsku Wrzeszczu na ul. Wajdeloty, nie pamiętam dokładnie ceny, ale tanio (dwa z czymś zł). Długo pomyślę zanim ponownie kupię. Chyba nie warto. Mając te pieniądze można znacznie lepiej zainwestować...
Moja ocena: [2.95]Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty troche za jasny jak na 14. [2.5]
Piana: Drobnopęcheżykowa, nie za wysoka szybko znika [3]
Zapach: Przyjemny słodowo chmielowy. [3.5]
Smak: Dominuje słodowość, niewielka goryczka też jest, trochę słodkawe. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie [4]
Opakowanie: Mało ciekawa stylistycznie pucha, brak ekstraktu. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.425]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz Wyświetlenie odpowiedziCałkiem dobra relacja cena/jakość"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Kilkakrotnie podchodziłem do tego piwa, i za każdym razem smakuje mi coraz gorzej, jakiś czas temu moja ocena wyniosła 3,35, teraz była by niższa, kupiłem dzisiaj jedną puszkę i męczę się z nią dość długo, mimo solidnego schłodzenia, spłaszczony smak, w tle nuty alkoholowe, już dużo lepiej moim zdaniem wypada słabsza wersja Goolmana, i przynajmniej jest w butelkach...Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2010-06-14, 16:19.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
A mi to piwo całkiem smakuje.
Dostępne jest chyba w każdym sklepie sieci Żabka i kosztuje (przynajmniej w tych rumskich) 2 złote za puszkę ,bo butelkowych nie ma, są tylko zielone ,które mi podchodzą średnio.
Odkąd spróbowałem i w sytuacjach ,w których nie mam zbyt dużo funduszu to jest to piwo często przeze mnie wybierane (no i nie taka masówka, bo w końcu Perła robi).
Gdybym miał wystawiać ocenę to dałbym 3+.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, klarowny, w porządku jak na stronga. [4.5]
Piana: Słabiutka, przy nalewaniu syczy jak diabli, co zwiastuje szybką destrukcję piany, która nie utrzymała sie nawet 15 sekund. [1]
Zapach: Praktycznie niewyczuwalny, jedynie jakaś dziwna słodycz, kompletnie nic poza tym. [1.5]
Smak: Kwaskowa słodycz, momentami przypominająca nawet posmaki winne., Na koniec dochodzi silny i małoprzyjemny alkohol, goryczka na końcu śladowa, metaliczna i cierpka. Zlewu nie poczęstuję, ale dopiję bez przyjemności. [2]
Wysycenie: Baaaardzo wysokie. Tak jak wspominalem wyzej przy nalewaniu syczy jak cola (tyle że ona ma lepszą pianę) Na pewno strong nie powinien miec aż tak wysokiego nagazowania. [2]
Opakowanie: Nowy design puszki, producent słusznie odszedl od nudnej tendencji czarnych barw - puszka jest zielona, bez rewelacji kompozytorskiej, brak podanego ekstraktu. Zdjęcie poniżej. [3]
Uwagi: Jeden z gorszych strongów jakie mialem okazję pić. Wypijalne i charakterystyczne w smaku (specyficzna słodycz), ale na minus. Za duzo slodyczy i alkoholu w smaku, za mało wszystkiego innego. Odhaczone, zapomniane.
Moja ocena: [1.9]Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2011-03-31, 01:55.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2011-03-31, 01:59.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, może z tych ciemnych. Podejrzanie za blady. [3.5]
Piana: Zjawiskowa - tworząc się, jednocześnie znika. Na dodatek zostawia obrzydliwie nieapetyczne wysepki, jakby płyn pod nimi był skiśnięty. [2]
Zapach: Dominuje alkohol wspierany słodkawą, miodową nibysłodowością. Dość typowy dla naszych strongów, mnie tradycyjnie odrzuca. [3]
Smak: Brak słodowej bazy, alkoholowa goryczka, posmaki kartonowe. [3]
Wysycenie: Buzuje jak w pepsi. Za duże ale, paradoksalnie, pozwala dopić szklankę. [3.5]
Opakowanie: Żenujące. [3]
Uwagi: Jak na swoje 7 % vol., mocno dało mi w dekiel podczas degustacji.
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Jak osobiście fanem goola zielonego jestem, pijam go w ilościach ogromnych, to stronga nie tykam kijem. Jest po prostu słaby, nie wiem nawet jak go określić, jakiś taki skisły.
A moi drodzy, co do opakowania... Jeszcze niecały rok temu gool miał śliczną grafikę, teraz to co widzę to prawdziwa żenada. A i smaczny był...
PS - tak wyglądała stara puszka. Jak dla mnie śliczna, pięknie się mieniła w słońcu.. (rozmarzyłem się)"Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment