gotów do oceny
Głubczyce, Grafen Walder Strong
Collapse
X
-
Głubczyce, Grafen Walder Strong
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
GŁUBCZYCE - Grafen Walder Strong, alk. 7.8% obj., ekstr 15.1%
Dla Lidl, barwa ciemnobursztynowa , klarowność całkowita, gazu mało, piana ładna, drobna, utrzymuje się do samego końca, zapach słabo wyczuwalny natomiast w smaku okropne, daje się wyczuć wszytko oprócz piwa, a w szczególności środki do mycia stosowane w browarze, butelka 0.5l, http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=8578&s=,, kapsel gładki
Ogólnie lepiej wyglada niż smakuje
Moja ocena: [2.45]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
robox napisał(a)
To już Dojlidy nie robią tego piwa (ciekawe co z Finkebrau)?
Trzeba będzie się przejść do sklepiku L.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
To piwo dla Lidl'a robi lub robiła też Łomża. Teraz już totalnie nie wiem gdzie zaliczyć ten kapselPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
To piwo dla Lidl'a robi lub robiła też Łomża. Teraz już totalnie nie wiem gdzie zaliczyć ten kapselGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
To piwo dla Lidl'a robi lub robiła też Łomża. Teraz już totalnie nie wiem gdzie zaliczyć ten kapsel
Comment
-
-
Piłem werje z Głubczyc - Brzegu, kupione w Lidlu za 1,49 zł, kapsel z nadrukiem. Ogólnie jest to dość dobre mocne piwo, lekko słodowe, o bardzo ładnej, ciemno bursztynowej barwie, trwałej pianie i dużą ilością bąbelków. Myśle że można bez problemu spróbowaćtego produktu, ale specjalnie po niego jeździć nie będe, wole słabsze piwa.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Zakupione we wrocławskim Lidlu na Hubskiej. Niestety tenże "wyrób" piwowarski składa się z przegazowanego, skwaśniałego i cuchnącego piwa? wzmocnionego spirytusikiem. Raczej sporo czasu minie aż znów się na niego skuszę.
Comment
-
-
Jako, że w Dąbrowie Górniczej otwarto LIDLA, postanowiłem spróbować "firmowych wyrobów". Cóż - na pewno nie przekonały mnie one do Głubczyc. Cóż z tego, że kolor ładny i piana z początku niczego sobie, gdy ostry zapach i mocno alkoholowy smak nie umilił konsupcji. Raczej nie sięgnę po raz wtóry.
Moja ocena: [2.3]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Szczerze to jestem zaskoczony tym piwem. Kolega mnie poczęstował. Piana nie za duża i nie trwała. Barwa pomarańczowa. Smak wyraźny za to zapach trochę za słaby. W każdym razie spodziewałem się czegoś gorszego. Piło się całkiem przyjemnie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Robione dla sieci Lidl.
Etykieta to kolorystyczna sieczka. Gdyby zostawić tylko czarno-złotą kolorystykę, byłoby fajnie. Za to kapselek sympatyczny.
Kolor bursztynowy, bardzo mi się podoba.
Piana dość wysoka, ale szybko opada. Gruboziarnista. Zostaje szczelna choć nie za gruba kołderka.
Zapach alkololowo-słodowo-goździkowy (!).
Gaz za słaby.
Pierwszy łyk sympatyczny, ale zaraz potem na języku pojawia się ta charakterystyczna głubczycka ścierowatość. Duża goryczka, wyczuwlany alkohol.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment