prawidłowa nazwa piwa to SCOTS BEER (przez jedno "t"), moze kiedyś cos poprawią choć wątpię
Jurand, Scots Beer
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
ART napisał(a)
hm, to piwo jest bardziej ciemne czy jasne?
a na serio - coś w styli Irish Beer - trochę jaśniejsze.
Faktycznie - słodkawe - takie delikatne.
Piana mogłaby się dłużej utrzymywać.
A kapsel - czysty
Comment
-
-
Bardzo miłe ciemne piwo. Spora ale dziurawiejąca piana. Posmak lekko karmelowy. Przy odrobinoie wyobraźni można zauważyć jakieś echa usprawiedliwiające nazwę Scots. Niestety zakupiłem dwie ostatnie butelki w sklepie. Cena: 2zł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Kolor wiśnia, w zapachu dla mnie brak słodyczy. Piana uboga, ale długotrwała. Nagazowanie mierne. Oceniam na 3,5
Comment
-
-
Piwko pochodziło z mojej niedawnej inwazji na lubelskiego Piwowara. Cena jak dobrze pamiętam 3 złote(???). Faktycznie podobne do Dublina, moim zdaniem jednak troszkę lepsze. Piana początkowo bardzo puszysta, nawet nie jest najgorzej jeśli chodzi o jej trwałość. Pozostawia tez sporo śladów na szklance. Śliczny ciemny kolor taki jak lubię. Zapach leciutki, wyraźnie słodowy. Gazu ciut za mało. W smaku też przyjemnie słodkawe, bardziej wyraziste od Dublina. Bardzo przyjemny słodowy posmaczek. Etykieta przeciętna. Ogólna ocena jak najbardziej pozytywna
Moja ocena: [4.175]JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
Comment