Haha Super Mocne z kumplami mówimy na owy trunek 2 w 1 (według starej nalepki, na której było napisane 2 w 1 ale czego to się tyczyło to nie pamiętam). Zwykle kupujemy je w Carrefourze lub jak kto woli Kalafurze Smakowo.....my określamy smak tego piwa mianem Wszechpotężnych drożdży, ale pić się da Najlepsze miejsce nadające się na spożycie tegoż ogiera to las wieczorową lub nocną porą słuchając Black Metalu (no przydatna jest też pochodnia lub inne źródło światła co by się nie wpierdzielić do rowu ^^ ). Jako iż posiadam duży sentyment do tego trunku chętnie polecam to piwerko braci browarowej - wystaczy się udać do Kalafura, przyszykowawszy wcześniej około 5 zł no i siup
Jabłonowo, Super Mocne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mocno-bursztynowy, bardzo ładny, klarowne [5]
Piana: piana utrzymuje się bardzo długo, po blisko 5 minutach nadal w szkle jest ok 4cm kożuszek, kolor ecru, drobna, prawie, że śmietankowa [4]
Zapach: bardzo intensywny, słodowy, lekka won karmelu, czuć mocna mieszankę alkoholową [3.5]
Smak: na pierwszy plan wybija się jakby nieco dymiony smak słodu a wraz z nim alkoholu, goryczka miesza się z ze słodowością, alkohol najbardziej czuć w kącikach ust, dość pełne, w miarę treściwe [3]
Wysycenie: jak dla mnie prawie bez zarzutu choć dla odwrotności tym razem wg mnie powinno być ciut więcej bąbelków [4.5]
Opakowanie: typowe dla Jabłonowa, mi się średnio podobają, firmowy kapsel [3.5]
Uwagi: Nie dopiję tego piwa bo za mocne, choć muszę oddać piwu trochę sprawiedliwości i zaznaczyć, ze jest to piwo wypijalne, o niebo lepsze od pozostałych, wcześniejszych 10-tek. Jest to po postu produkt dla amatorów bardzo mocnych piw.
Ocenione jako Super Mocne choć na dole etykiety jest napis: Piwo Next Super. Uznaję je jako Super Mocne 10%
Moja ocena: [3.475]Last edited by becik; 2011-03-13, 14:11.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment