Aaa tam, etykieta jest śliczna Też piję aktualnie Zdrojowe, dzięki Żą.
Konstancin, Zdrojowe Pils
Collapse
X
-
Borysko napisał(a)
Kolor jasny, piwo leko mętne - jakby opalizujące (podobnie jak np piwa z Ciechanowa i Grudziądza). Jeśli dopracują proces filtracji, uznam to piwo za bardzo dobre. Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Odbezpieczyłem właśnie bączusia, bo coś jakby pszenicznym się stawal. W sumie to już dwa miesiące po terminie jest...
Lekko mętne.
Jasne, z przepiękna, trwałą, białą pianką. Nagazowane drobnymi bąbelkami. Niezbyt mocna goryczka. Subtelny, słodowy aromat.
Dla mnie bomba!Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Jak dla mnie zupełnie dobre, lekkie piwo, dobre nagazowanie, dość trwała piana. Jeżeli chodzi o smak, to zbyt delikatna goryczka jest trochę przytłumiona przez akcenty słodowe i to jedyny minus (ale niewielki). Etykieta rodem z PRL. W sumie warte spróbowania.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny złotawy z lekkim odcieniem bursztynu. Ładnie prezentuje sie w kuflu. [4]
Piana: Nie wiem czemu ale prawie jej nie było. Swą obecność zaznaczyła raptem kilkudziesięcio sekundowym małym kożuszkiem. [2.5]
Zapach: Ładny, wyraźny, chmielowy. Delitanie pieści swą wonią nozdrza ;-). [4]
Smak: Idealny smak chmielowy rozpływający się po całości naszych kubeczków smakowych. Delikatna goryczka dobrze współgra z resztą przy czym pozostawia miły posmak w ustach. [4]
Wysycenie: Po prostu extra. Za każdym razem gdy wychylam kolejny łyk czuję jak delikatne bąbelki łaskocza mnie w język. [4]
Opakowanie: Bączek 0,33l. Etykieta utrzymana w niebieskiej intonacji ze złotymi wypustkami. [3.5]
Uwagi: Ogólnie bardzo dobre piwo z charakterem. Browar Konstancin zawsze kojarzyłem z mocnymi przyzwoitymi piwami. Teraz po tej niespodziance jaką sprawiło mi Zdrojowe mój pogląd się zmieni. Czas najwyzszy na Rektora Specjal. A co do wyżej opisywanego piwa to wrócę do niego jeszcze nie raz. POLECAM
Moja ocena: [3.825]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, pełny złoty kolor. [5]
Piana: Tylko kożuszek i to nie wysoki. [3]
Zapach: Chmielowo słodowy wpadajacy w nutki owocowe. [5]
Smak: Pełny chmielowy mak z wyczuwalnym słodem. Szkoda tylko, że pozostawia niekiedy słodkawy posmak na języku, którego nie lubię. [4]
Wysycenie: Podobnież jak inne piwa z Konstancina gaz nie rzuca sie w oczy ale wyczuwalny jest w ustach i nadaje piwu przyjemne, orzeźwiające właściwości. [3.5]
Opakowanie: Przeboleje nawet kształt baczka. Ale wzór etykiety to istna masakra. Przypomina mi etykietę Kryniczanki z początku lat 90'tych. Koniecznie do zmiany. Natomiast sa podane wszelkie potrzebne informacje o browarze i piwie. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
bleeeeeee!!!!!!!!!! Nie wiem czy mi się trafił jakiś felerny egzapmlarz, czy to piwo rzeczywiście może konkurować z TATARem bleeeeeeeee!!!!!!!!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, bursztynowy [4.5]
Piana: początkowo dość gęsta i gruba, opada jednak szybko, nie znika jednak, pozostaje na powierzchni delikatna kołderka [3]
Zapach: zdecydowanie chmielowy, dopiero póxniej pojawia się słód [4.5]
Smak: mocna chmielowa goryczka, potem słodowe nutki a na koniec wyraźna alkoholowa słodycz [4]
Wysycenie: jakj dla mnie to zbyt mocne i to przez cały czas picia piwa [3.5]
Opakowanie: Przyzwoite, utrzymane w niebieskiej tonacji, na etykiecie są podane wszytskie informacje, minus za brak firmowego kapsla [4]
Uwagi: bardzo przyzwoite piwko, niwe rewelacja, ale miłe w smaku i zapachu
Moja ocena: [4.075]Poszukuję
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor jest ładny, piwo klarowne. Moim zdaniem jednak ciut za jasny. [3.5]
Piana: Słabiutka. Bardzo niejednorodna. Tuż po nalaniu było jej niewiele i zaczęła szybko znikać, aż całkiem znikła. [2.5]
Zapach: Bardzo miły, raczej chmielowy. Niestety bardzo słaby. [4]
Smak: Bardzo dobry. Leciutki chmielowo słodowy smak w połączeniu z mocną goryczką. Po przełknięciu gorzki smak długo utrzymuje się w ustach. Pod koniec piwa nuty słodowo chmielowe mocniej odczuwalne. [4.5]
Wysycenie: Nie najlepsze. Początkowo bardzo dobre, ale pod koniec troszkę go brakowało. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, prosta w formie, gustowna. Wszystkie parametry podane. Minus to brak firmowego kapsla. [4]
Uwagi: Bardzo smaczne orzeźwiające piwo. Nie jest słodkie i ma mocną goryczkę. Jedno z lepszych jakie w tym roku piłem.
Moja ocena: [4]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, ciemnozłoty, klarowny [4]
Piana: początkowo ładna i nawet wysoka, niestety opada i rzednie zbyt szybko [3.5]
Zapach: bardzo przeciętny i bez wyrazu [3]
Smak: pierwszy łyk i niezły efekt - bogaty, pełny smak podkreślony dużą ilością słodu, czar niestety szybko pryska, a smak spłaszcza się i dochodzą kwaśne posmaki (gdyby nie pierwsze wrażenie, ocena byłaby niższa) [3.5]
Wysycenie: miom zdaniem przesadzone, zbyt szczypiące w język [3.5]
Opakowanie: etykieta prosta i niewyszukana, ale ma swój "klimacik" - wygląda jak piwo sprzed dwudziestu lat ;-) [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, złoty, klarowne. [4.5]
Piana: Dość nie trwała, zostaję obrączka, mało na szkle. [3]
Zapach: Moje po otwarciu ewidentnie śmierdziało. Po paru minutach "ochłoneło" i czuć słód z nutką chmielu. Bałem się "wwąchiwać"...
Ponoć pierwsze wrażenie jest najważniejsze.... [2]
Smak: Ożeźwiający z wyraźną goryczką. Po smordu bałem się jakiś gnilnych posmaków, ale było w porządku. Brakuje mu wykończenia - twarda woda? [3.5]
Wysycenie: Za duże, szczypiące, słabo widoczne. [3]
Opakowanie: W porządku - estetyczne, łatwo rozpoznawalne. Minus za łysy kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.975]
Comment
-
Comment