Uwaga! Podaje parametry wypisane na etykiecie
Wart. Energet. 102,36 kJ / 100 g
Białko do 0,2 g / 100 g
Tłuszcze 0,0 g / 100 g
Węglowod. max. 6,0 / 100 g
Alkohol do 0,5 % obj.
Ekstrakt ogólny 7 %wag.
Ekstrakt brzeczki podst. 4 % wag.
Teraz już wszyscy wiemy co PPNS podarował mi na giełdzie...
Piwo to reklamowane jest na krawatce słowami:
„Wypij Będzie... sz TWARDY” (sposób pisowni oryginalny)
Cóż... odbiorca spodziewać się więc powinien jeśli już nie smaku to chociaż działania podobnego do sławionego w odpiwkach piwa 3 monts(trzy wzgórza).
Nie działa tak... ale może to i dobrze, bo napój to strasznie moczopędny i przy działaniu zgodnym z nazwą wysikać się byłoby trudno...
Ocena:
Kolor (5) – piękny, ciemnobursztynowy. Jak dobre, esencjonalne piwo mocne lub... mocna herbata...
Nasycenie (2) – słabiutkie. Drobne bąbelki leniwie pracują.
Smak (2) – ma to być piwo bezalkoholowe. Napój ten nie posiada smaku piwa. Smakuje jak dosłodzona słodowa herbata gazowana. Zero goryczki. Rozczarowałem się. Dodatkowo jest dość wodniste, co tu akurat nie dziwi, ale jednak razi. Wybitnie moczopędny napój.
Piana (3,5) – początkowo nawet ciekawa, drobnoziarnista, dość szybko opada.
Zapach (2) – słodowo herbaciany.
Opakowanie (2) – etykieta w tonacji złotoniebieskiej. U góry fragment portretu blondynki. Widać usta i brodę opartą o dłoń. Niesamowite. To zdjęcie jest chyba zeskanowane z jakiejś gazety... Widać na nim wydrukowany raster pochodzący z... poprzedniego druku. Brawo grafik... uczyć się, kiedyś będzie lepiej!!! Niebieski kapsel, na środku rozbarwiony.
Ogólnie. Wypiłem, wiem jak smakuje, nie wypiję tego już więcej.
Jak Art doda tą nowość do asortymentu to dodam ocenę.
Wart. Energet. 102,36 kJ / 100 g
Białko do 0,2 g / 100 g
Tłuszcze 0,0 g / 100 g
Węglowod. max. 6,0 / 100 g
Alkohol do 0,5 % obj.
Ekstrakt ogólny 7 %wag.
Ekstrakt brzeczki podst. 4 % wag.
Teraz już wszyscy wiemy co PPNS podarował mi na giełdzie...
Piwo to reklamowane jest na krawatce słowami:
„Wypij Będzie... sz TWARDY” (sposób pisowni oryginalny)
Cóż... odbiorca spodziewać się więc powinien jeśli już nie smaku to chociaż działania podobnego do sławionego w odpiwkach piwa 3 monts(trzy wzgórza).
Nie działa tak... ale może to i dobrze, bo napój to strasznie moczopędny i przy działaniu zgodnym z nazwą wysikać się byłoby trudno...
Ocena:
Kolor (5) – piękny, ciemnobursztynowy. Jak dobre, esencjonalne piwo mocne lub... mocna herbata...
Nasycenie (2) – słabiutkie. Drobne bąbelki leniwie pracują.
Smak (2) – ma to być piwo bezalkoholowe. Napój ten nie posiada smaku piwa. Smakuje jak dosłodzona słodowa herbata gazowana. Zero goryczki. Rozczarowałem się. Dodatkowo jest dość wodniste, co tu akurat nie dziwi, ale jednak razi. Wybitnie moczopędny napój.
Piana (3,5) – początkowo nawet ciekawa, drobnoziarnista, dość szybko opada.
Zapach (2) – słodowo herbaciany.
Opakowanie (2) – etykieta w tonacji złotoniebieskiej. U góry fragment portretu blondynki. Widać usta i brodę opartą o dłoń. Niesamowite. To zdjęcie jest chyba zeskanowane z jakiejś gazety... Widać na nim wydrukowany raster pochodzący z... poprzedniego druku. Brawo grafik... uczyć się, kiedyś będzie lepiej!!! Niebieski kapsel, na środku rozbarwiony.
Ogólnie. Wypiłem, wiem jak smakuje, nie wypiję tego już więcej.
Jak Art doda tą nowość do asortymentu to dodam ocenę.
Comment