Zabrze, Śląskie Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mario_Lopez
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 991

Zakupiłem wczoraj w jedynym otwartym na osiedlu sklepiku na osiedlu 4 sztuki (do wyboru był jeszcze Żubr, Harnaś i Tyskie), więc wybrałem najmniejsze zło.

Przy trzecim popatrzyłem na datę na spodzie puszki a tutaj niespodzianka 25.02.2015, troszkę się zdenerwowałem ale cóż - dobrze odleżakowane

Do rzeczy - w smaku ciężkie, z niepokojącą duszącą nutą która uprzykrza picie dość skutecznie, do tego wysycone niemiłosiernie, odbija się po każdym łyku.

Do niedawna byłem w stanie jeszcze jakoś bez skrzywień wypić to piwo, teraz się już cholernie męczyłem.
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6403

Po roku odnajduję Śląskie całkiem inne.

Nie ciężkie a raczej wodniste. Mało słodkie. Dość gazowane.

Na początku lepiej później woda już zabiera wszystkie nawet małe pozytywy.

Data: 23-02-2016
      LD - Zabrze

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bladozłoty, łagodny. [4.5]
        Piana: Prawie nie było. A po chwili zostało jeszcze mniej. [1.5]
        Zapach: Landrynki, tyle. Ale na plus - brak jakichś mokrych skarpet i tego typu badziewia. [2.5]
        Smak: E, nie jest takie złe to piwo. Spodziewałem się jakiejś niepijalnej pseudopiwnej aberracji, a dostałem produkt, który nie odrzuca. Ale po kolei. Goryczki praktycznie nie ma. Posmak słodowy, chociaż piwo pustawe (ale niekoniecznie chamsko wodniste). Troszkę landrynkowe. Alkohol, ku mojemu zaskoczeniu, właściwie niewyczuwalny.

Jako dostarczacz procentów może się nadać nawet do wypicia kilku z rzędu. Bo smaku, jak wspomniałem, to praktycznie nie ma. [3]
        Wysycenie: Za niskie. [4]
        Opakowanie: Brzydka stronglagerowa puszka, strasznie głupi slogan reklamowy ("Lepiej kufel Śląskiego wychylić, niż kroplę z niego uronić"), brak podanego składu. [2]
        Uwagi: Nie takie złe, jak można się spodziewać.

Moja ocena: [2.75]

Comment

• wojtasz
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.01
          • 20

Piwo doskonale nijakie. Niby jest piana, niby kolor właściwy, niby jakiś smak, ale całość jest niestety nie zachęciła mnie do dania kolejnej szansy.

Comment

• Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno złotawy, ale nie bursztynowy, klarowny. [3]
            Piana: Gruboziarnista, utrzymuje się przez chwilę później stopniowo zanika. [3]
            Zapach: Wyczuwalne delikatne nuty słodowe - dość przyjemny. [3]
            Smak: Podobnie jak zapach dość słodowy. Niestety wyraźnie czuć smak alkoholu. [2]
            Wysycenie: Bardzo niskie, praktycznie nie wyczuwalne. [2]
            Opakowanie: Opakowanie, ani na plus ani na minus. Biała korona, żółte napisy na czarnym tle. Niby nawiązanie do Śląska, ale korona zamiast nawiązywać do dawnych BG bardziej przypomina mi Żywca. [3]
            Uwagi:

Moja ocena: [2.55]

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6403

Jak odnajduję Śląskie po około 7 latach?

Alko 7%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
              Lacing - sporo.
              Gaz - średni.
              Barwa - jaśniejszy bursztyn.
              Aromat - słodkawa owocowość.
              Smak - słodkawa owocowość, lekka słodkawa goryczka.

Słabo...

Attached Files

Comment

• Obywatel1978
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.09
                • 287

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi

Słabo...
                Też spróbowałem jakiś czas temu po dłuższej przerwie i dopiłem na siłę, tylko żeby % się nie zmarnowały

Do Kustosza Mocnego z Biedronki nie ma startu.

Comment

• Javox
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6403

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedzi

Też spróbowałem jakiś czas temu po dłuższej przerwie i dopiłem na siłę, tylko żeby % się nie zmarnowały

Do Kustosza Mocnego z Biedronki nie ma startu.
                  Może gdyby je zrobili lżejsze, mniej słodkie, dali odrobinę więcej chmielu mogło by łapać się na częstsze kontakty.

Comment

Przetwarzanie...
                  X