Jako pierwszy skorzystam z możliwości oceny Portera Broka. Dokładny opis jest już powyżej, ale dla porządku powtórzę wszystko w ocenie. Zakupiony w Ustce, butelka 3,20 zł za 0,5 litra. Kolor - bardzo ciemny, opalizujący brązowy,
Piana - pcherzyki drobne, początkowo szybko rośnie ale potem równie szybko niknie,
Nasycenie CO2 - znikome (nawet jak na portera),
Zapach - ładny, delikatny karmel + palona słodycz,
Smak - bardzo specyficzny, najpierw ogromna słodkość, ale nagle przechodzi w mocną goryczkę, goryczka pozostaje już do końca na pierwszym planie, delikatnie przebija alkohol, ale to raczej nie przeszkadza,
Opakowanie ładne, etykieta charakterystyczna dla Broka, kapsel z nadrukiem.
Mi ten porterek podszedł, a i końcowo-sierpniowy wieczór na plaży w jego (między innymi) towarzystwie już nie był chłodny.
Moja ocena: [4.075]
Piana - pcherzyki drobne, początkowo szybko rośnie ale potem równie szybko niknie,
Nasycenie CO2 - znikome (nawet jak na portera),
Zapach - ładny, delikatny karmel + palona słodycz,
Smak - bardzo specyficzny, najpierw ogromna słodkość, ale nagle przechodzi w mocną goryczkę, goryczka pozostaje już do końca na pierwszym planie, delikatnie przebija alkohol, ale to raczej nie przeszkadza,
Opakowanie ładne, etykieta charakterystyczna dla Broka, kapsel z nadrukiem.
Mi ten porterek podszedł, a i końcowo-sierpniowy wieczór na plaży w jego (między innymi) towarzystwie już nie był chłodny.
Moja ocena: [4.075]
Comment