Dziś spróbowałem wersji 0.666 Moja ocena to całe 4! Pomysł bardzo dobry szkoda tylko, ze butelka bezzwrotna
Tyskie, Gronie
Collapse
X
-
Zaobserwowałem 5-litrowe beczułki Gronia w cenie 36-40 zł, zależnie od sklepu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Tyskie Gronie
Ahumba napisał(a)
Ja niestety jestem "skazany" tylko na gronie. Pewnie gdzieś w Warszawie można napić się książęcego, ale gdzie ? Nie wiem
Na potwierdzenie tego zachęcam do przeczytania Gazety Wyborczej z 14.06 , str. 13 : "Piwny Oskar dla Tyskie Gronie".
Tyskie Gronie zdobyło złoty medal i tytuł Champion Beer na festiwalu piw w Wielkiej Brytanii : "The Brewing Industry Internacional Awards "Comment
-
Ostatnio jakoś bardziej podchodzi mi Książęce.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Gronie kontra Żywiec
Gronie, które dzisiaj piłem miało nawet mniej smaku niż cieniawy w mojej opinii Żywiec. 3 (2-5)
A pamiętam czasy, gdy było naprawdę dobrePopieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
W dzisiejszym (tj. z 17.06.2002) Dzienniku Zachodnim wywiad z Rogerem Putmanem, głównym sędzią piwnego konkursu The Brewing International Awards z okazji sukcesu Tyskiego Gronia (wygrana w kategorii Lager).Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Granie nadal jak Gronie na 4 z minusem. Ale jest nowa medalowa kontra.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Wczoraj w knajpie "Gwarek" zaryzykowałem lane Gronie. Śmierdzoiało i miało jakiś dziwny posmak, tak że go nie dopiłem i zgłosiłem kobiecie za lada, że coś jest z nim nie tak. Odpowiedziała że jest, świeże (wymiana beczki raz na dzień, góra dwa dni). Zasugerowałem, że może instalacja jest w kiepskim stanie. Ponoć jednak ją czyszczą. Zamówiłem Gronie w butelce 0,66l. I musiałem przeprosić barmankę, bo było identyczne jak lane.
Oj nie podoba mi się to - pała!
A dopiero co mi smakowało . A może to przez to, że było z butelki 0,5l?Last edited by adam16; 2002-08-30, 11:52.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Odp: Tyskie, Gronie
Viktor napisał(a)
Ostatnio piłem z puszki 5- cio litrowej ( puszkowe czy beczkowe ?).
Smakowało znakomicie!!!
A może to w związku ze złotym medalem i GRAND PRIX w Londynie ?
Podajcie więcej opinii nt. 5-litrowej beczki/puszki Gronia.
Kumpel ma w domu i przymierzamy sie do jej spożycia.
Troche informacji by sie przydało: jak smakuje, jak odbieracie pomysł z beką/puszką oraz info o cenie.
Z piwnym pozdrowieniem
P.S.
ostatnio w Auchan Katowice było po 31.95 zł (o ile mnie pamięć nie myli - tak w granicach 32 złociszy)Comment
-
Qbric napisał(a)
Dziś spróbowałem wersji 0.666 Moja ocena to całe 4! Pomysł bardzo dobry szkoda tylko, ze butelka bezzwrotna
Chociaż myślę że to miłeComment
-
piłem ostatnio z butelki 0,66 a dzień później z beczki. cały czas chyba jeden z lepszych pilsów z wielkiej 4. Kolega zamówił Lecha i nie dał rady dopic...a ocena może być zawyżona za opakowanie gdyż zarówno butelka 0,66 jak i litrowy kufel w klubie bardzo mi odpowiadają
Moja ocena: [3.1]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
1. Fakt jest faktem - "Gronie' jest robionie zarownio w Tychach (beczki), jak i w Pozaniu. Natomiast nagradzane "Gronie" jest piwem tylko i wyłącznie z Tychów.
2. "Książece" nigdy nie było lane do beczek. Zreszta i "Gronie' trafilo tam niedawno - od zamknięcia browaru "Obywatelskiego" (Browarowa 7), który produkował piwa do beczek. Nawet jeśli gdzieś kiedyś w czasach zamierzchłych ktoś kiedyś twierdził że leje "Książęce" , to lał piwo właśnie z Browarowej."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
Comment