Radzę trochę popoznawać.
Tyskie, Gronie
Collapse
X
-
esperal napisał(a)
Najlepsze piwo jakie znam!!!
Moja ocena: [5]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Kolor słomkowy, nic specjalnego - jak w każdym pilznerze. Piana biała, średnio ziarnista, początkowo na dwa palce , utrzymuje się przez jakieś 7 min potem prawie całkowicie zanika. Nasycenie CO2 jak dla mnie za małe. Zapach słabo wyczuwalny, chmielowy. Co do smaku to wydaje mi się on typowo uniwersalno-koncernowy, nic specjalnego i przedewszystkim za mało goryczkowy. Opakowanie profesjonalnie zaprojektowane, przejrzyste jak to w wielkich koncernach.
Podsumowując jest to typowe piwo do jakich jesteśmy przyzwyczajeni na polskim rynku, niczym specjalnym się nie wyróżniające. Poprostu wyjątkowo średnie.
Moja ocena: [2.6]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum"chemicky syfon".
Kolejne wyrzeczenie dla kapsla. Na szczęście czeka Porter Krajana5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka"Lager Klasyczny -Tyskie Gronie.
Piwo o zdecydowanej pełni smakowej, wyraźnej nucie chmielowej i dość intensywnej goryczce; wyczuwalny aromat słodowo-karmelowy oraz delikatny owocowo-bananowy: barwa złota do bursztynowej."
Cytat za 'Świat Piwa' -najlepszy magazyn firmowy w polsce. nr6 (28) Grudzień 2003
Brak mi słów aby opisać tą głupotę
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
FCJP
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterJeśli chodzi o piwa z wielkich koncernów to Tyskie Gronie możemy zaliczyć do tych z górnej pułkiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Piłem 2 dni temu, dlatego nie podejmuję się dokładnego opisu wszystkich parametrów.
Bardzo wyczuwalny w smaku i zapachu GRYS KUKURYDZIANY!!
Od kiedy Gronie robią z kukurydzy??www.tramping.slask.pl - relacje z wypraw, galeria, porady, niusy, tablica ogłoszeniowa 'szukam ludzi do wyprawy', rozkład PKS Katowice
Comment
-
-
Dzisiaj dla odmiany kukurydzy nie czuć za to ma taki sam posmak jak piwa z głubczyc (nie wiem jak to nazwać inaczej). Totalnie mi nie smakowało...www.tramping.slask.pl - relacje z wypraw, galeria, porady, niusy, tablica ogłoszeniowa 'szukam ludzi do wyprawy', rozkład PKS Katowice
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor słomkowo złoty ale nie blady, odpowiedni dla piwa o takim ekstrakcie. [4.5]
Piana: Trzyma się nawet długo i pozostaje do końca mały kożuszek, byłoby to w porządku dla pilsa ale jednak piana za mało gęsta by dostała 5. [4]
Zapach: Bardzo wyraźny. Czuć zarówno zapaszek chmielu jak i słodu ale bez słodkiego natręctwa. Nie czuć alkoholem tylko po prostu piwem [4.5]
Smak: Jak ja to lubię: pełny w ustach, bez śladu ciężkości na żołądku, długo pozostawia w ustach cierpką goryczkę, która, co ważne, nie przechodzi w alkoholowy posmak. [4.5]
Wysycenie: Takie jakie powinno być. Wyraźnie czuć bąbelki w ustach ale bez poczucia łykania powietrza. Ładnie prezentują się rownomiernie odrywające się od dna perełki aż do samego końca picia piwa. [5]
Opakowanie: Etykieta estetyczna i z klasą. Są na niej wszystkie informacje o piwie i producencie. [5]
Uwagi: Ocena tak wysoka dlatego, że to najlepszy polski koncerniak. Wyraźnie odróżnia sie od innych pilsów. Niezgadzam się, że to bezczelna masówka dla konsumenta bez smaku, może i jest produkowane masowo ale z dużą klasą.
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor slomkowo- zolty, w sam raz:] [5]
Piana: Piana dosyc dlugo sie trzyma, w sumie moze byc:P [4.5]
Zapach: dobry, czuc wszystkie walory piwa [4.5]
Smak: Bardzo dobry, nie czuc alkoholu, pozostawia lekka goryczke, super [5]
Wysycenie: Jak dla mnie wystarczajace, nie lubie zbyt duzego nasycenia CO2, [5]
Opakowanie: Opakowanie, zwlaszcza po zmianie szaty jest zadowalajace, zawiera pare cennych informacji, jedno z lepszych na polskim rynku [5]
Uwagi: Moje ulubione piwo, jak zreszta widac po ocenie
Moja ocena: [4.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: idealny, moj ulubiony kolor, slomkowo zolty [5]
Piana: grubo-ziarnista, dlugo sie utrzymuje [5]
Zapach: cudo, czuc piekny zapach chmielu [5]
Smak: lekki posmak goryczki, nie ma duzo gazu, da best:P [5]
Wysycenie: prawidlowe, nie za duze, ale i nie za male [5]
Opakowanie: bardzo pomyslowa szata graficzna, zreszta jak na piwo z wieloletnia tradycja [5]
Uwagi: TYSKIE RULEZZ
Moja ocena: [5]
Comment
-
-
Naprawdę piłeś tyskie czy tylko pracujesz w dziale reklamy i marketingu albo masz 15 lat? O ile o smak, a raczej jego absolutny brak można się spierać to jeszcze nigdy nie było w tym piwie żadnego zapachu i żadnej trwałej piany. A już tekst o piwie z tradycjami to już naprawdę wygiął moje usta w grymas zażenowania. Chodzi Ci o tradycję metody rozcieńczania piwa wodą, o tradycję tankofermentatorów czy o tradycję produkcji w Poznaniu?Last edited by zythum; 2005-05-19, 15:04.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, słomkowy. [5]
Piana: Taka jak powinna być, na dwa palce! [5]
Zapach: Nie za ostry, ale też nie nazbyt łagodny. [5]
Smak: Niepowtarzalny. Jak na produkcję masową, wybitny. [5]
Wysycenie: Optymalne. [5]
Opakowanie: Bardzo dobrze prezentujące się. Jeden z najładniejszych kapsli jakie widziałem (a widziałem sporo). [5]
Uwagi: Nic dodać, nic ująć! Najlepsze polskie piwo! 376 lat tradycji. Wszystkie czynniki są optymalne...
Moja ocena: [5]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
Comment