Van Pur, Barry's Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • robox
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.11
    • 8188

Van Pur, Barry's Beer

Zakupione w Kauflandzie, cena 1,39 złotego za puchę.
    Alkohol 4,7% obj., ekstraktu nie podano.
    Piwo wodniste, piana obfita przez krótką chwilę, gaz słabiutki, dziwny posmak (to chyba wpływ opakowania).
    Do spróbowania i zapomnienia.
  • TomX
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 1035

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo jasno złoty, za jasny. [3.5]
    Piana: Przez chwilę po nalaniu było jej sporo, niedługo potem zostały pojedyncze kępki bąbelków. [2.5]
    Zapach: Ledwo wyczuwalny chmielowy, jakby trochę sztuczny. [2.5]
    Smak: Kwaśne, w zasadzie pozbawione goryczki, wyraźnie metaliczne w smaku. O dziwo wcale nie wodniste. [2.5]
    Wysycenie: Za duże, nieprzyjemnie szczypie w ustach, ale nawet trzyma się... [3.5]
    Opakowanie: Puszka bez wyrazu, ta sama stylistyka co Barley, te same braki w opisie. [3]
    Uwagi: Z bidy i braku da się wypić. U mnie było tylko 4% alkoholu.

Moja ocena: [2.625]

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
      dadek
      Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
      2025-02-12, 02:28
    • dadek
      Muflon (Praha-Kunartice), Albín
      dadek
      Lehké ALE 11°Blg, 4,5%.
      Barwa złota, piwo całkowicie mętne.
      Aromat wyraźny, chmielowo-trawiasty i żywiczny.
      Goryczka ostra, głównie grejfrutowa, nie znika z podniebienia ani na chwilę. Chmiel dominuje w smaku wszystko, brak mi tu trochę słodowego ciała, przez co piwo wydaje...
      2022-01-16, 20:36
    • Petitpierre
      Lervig, Konrad's Stout
      Petitpierre
      Russian Imperial Stout (nie do końca, ale o tym za chwilę) w wykonaniu znanego (podobno) browaru Lervig. Prezentacja chałupnicza, naklejka na gołą puszkę (bo konfekcjonowany w puszeczkach 0,33 i buteleczkach 0,33). Szum się zrobił, bo rzucili do Lidl'a, choć z dużym, naprawdę dużym opóźnieniem...
      2021-06-18, 07:23
    • heckler
      Frymburk, Kovářov 13, Pivovar Bajer
      heckler
      Wspominałem już, że nie wypaliła nam wizyta w browarze Hulvat, więc postanowiliśmy przenocować w położonej nad zalewem Lipno, małej wiosce Kovářov. Owszem planowaliśmy wizytę i w tej miejscowości, ale to tutaj mieliśmy tylko podjechać coś zjeść, spróbować piwa i ruszyć w dalszą...
      2019-05-27, 08:32
    • kaczka116
      ReCraft, [Za Miastem] Leniwe Chwile
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-04-08, 16:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...