Jabłonowo, 16

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

    Jabłonowo, 16

    gotowe do oceny

    parametry piwa - jeśli się zmieniły, proszę dać mi znać.
    z tego co pamiętam dawno dawno temu to piwo było faktycznie szesnastką, ale później nazwa już przestała mieć jakikolwiek związek z ballingiem...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

    #2
    Z czasów. gdy Jabłonowo częściej trafiało na Podlasie był to jeden z moich ulubionych napitków.

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      obecne parametry piwa to: alk 8.1%, ekstr 14.1%.

      kolor mocny bursztynowy, du że nagazowanie, piana drobna, zwarta, szybko znika, zostaje cienka warstwa, zapach mniej przyjemny, oprócz słodowo-alkoholowego delikatny zapach przysłowiowej ścierki, w smaku jak dla mnie za ostre, szczypiące, butelka euro, krzywo naklejona kontra, ogólnie nie mam zamiaru więcej smakować w 16-tce, moze spróbuje za rok

      Moja ocena: [3.05]
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      Przetwarzanie...
      X